Μάγεψε ο “Εικαστικός Ελύτης”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Ο Εικαστικός Ελύτης”, από τη “Λεσβιακή Παροικία”, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στην Δημοτική Πινακοθήκη “Χαλήμ Μπέη”.

Το λόγο έλαβε η Πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας, Καίτη Μεσσηνέζη, η οποία ευχαρίστησε το Δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό και τον Αντιδήμαρχο, Κώστα Αστυρακάκη που στέκονται πάντα αρωγοί στο έργο και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Αστυρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε με επαινετικά σχόλια στο εν γένει έργο της Λεσβιακής Παροικίας και παρέδωσε στην Πρόεδρο εκ μέρους του Δήμου, ένα τιμητικό Δίπλωμα για το κοινωνικό έργο του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Η ανάλυση του εικαστικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάστηκε από τον φιλόλογο – καθηγητή, Υποδιευθυντή του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, Γιώργο Διγιδίκη, με παράλληλη προβολή εικόνων κολάζ του ποιητή. Θάλασσες, ουρανοί, κοχύλια, γυμνά κορίτσια, αρχαία αγάλματα, ερείπια, βυζαντινές εικόνες, τα κολάζ του Οδυσσέα Ελύτη, με την ιδιαίτερη δική του τεχνοτροπία.

Τη μουσική νότα στην εκδήλωση έδωσε η Χορωδία Παμφίλων, η οποία απέδωσε μελοποιημένη ποίηση του Ελύτη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Δημήτρη Χατζηγιαννάκη και σολίστ δυο εξαίρετες φωνές, την Χρύσα Βέκιου και το Νώντα Χαραλαμπίδη. Στα όργανα, τη χορωδία συνόδευσαν ο Χρήστος Κονσολάκης με την κιθάρα του, στο βιολί η Μυρσίνη Βέκιου και στο σαντούρι η Βασιλική Βέκιου.

Ιδιαίτερα επαινετικά ήταν τα σχόλια και για την  έκθεση με τα ψηφιακά αντίγραφα των έργων κολάζ του ποιητή, που παρουσιάζονται σε αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Αυγούστου. Τα έργα αυτά, θα δωριστούν από τη Λεσβιακή Παροικία, μετά το τέλος της έκθεσης, στην Πινακοθήκη του Δήμου.