Με παρασκευή καραμέλας έκλεισε το «Lesvos Food Fest»

Μαγειρέματα με παιδιά στη Σκάλα Ερεσού από το σεφ Μανώλη Παπουτσάκη που αγαπήθηκε φέτος στο Master Cher Junior

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 3ο Food Fest με παρασκευή καραμέλας με παραδοσιακό τρόπο από το chef Μανώλη Παπουτσάκη, ενώ χόρεψαν και «καντρίλιες» στη Σκάλα Ερεσού. Για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που οργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου μαζί με συλλόγους και φορείς από διάφορες περιοχές του νησιού είχε μεγάλη επιτυχία, με επώνυμους σεφ να πλαισιώνουν τους σταθμούς της διοργάνωσης και πλήθος κόσμου να συμμετέχει στα υπαίθρια μαγειρέματα και τα δρώμενα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Οι δρόμοι και τα σοκάκια του νησιού μοσχοβόλησαν γεύσεις και παράδοση της Λέσβου, ενώ κλείσθηκε ήδη το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου το Food Fest βρέθηκε στην όμορφη Πέτρα όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος άνοιξε παραδοσιακό φύλλο με τους μικρούς μας μάγειρες για να φτιάξει γλυκούς τραγανούς γκιουζλεμέδες με ανθότυρο, παρέα με τον Κωστή Κωστάκη.
Το απόγευμα στήθηκε εργαστήρι παρασκευής γλυκών κουταλιού από φρούτα εποχής, όπως τα φτιάχνουν οι Πετρανές νοικοκυρές αυτή την εποχή. Το εργαστήρι παρασκευής των γλυκών φιλοξενήθηκε στην πανέμορφη αυλή της ζωγράφου Νίκης Ελευθεριάδη, που για μια ακόμη φορά μας άνοιξε τις πόρτες της και ακολούθησε live μαγείρεμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, παρέα με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, που έφτιαξε χαλβά “κουκτσάτο” (…χωρίς κουκούτσια).

Γλυκά κεράσματα στην Πέτρα

Το Σάββατο 6 Ιουλίου τη σκυτάλη πήρε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Σωματείο Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων για streetfood, γευσιγνωσίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Πρωταγωνίστριες της δράσης και φέτος οι Μολυβιάτισσες νοικοκυρές, οι οποίες μαγείρεψαν στο δρόμο κρεμμυδοτηγανίτες, κεφτεδάκια, τυρόπιτες τηγανητές και λουκουμάδες. Παράλληλα, Λέσβιοι παραγωγοί ελαιολάδου, μελιού, τυροκομικών προϊόντων, πατάτας, βράσματος κ.ά. έδωσαν το παρών για γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις προϊόντων.
Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, παρουσίασε τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους στο κοινό και ο Χάρης Κατρακάζας ετοίμασε μια πρωτότυπη συνταγή δρόμου με ψάρι. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης, food stylist και food photographer, δοκίμασε τα προϊόντα και συνέχισε το φωτογραφικό του οδοιπορικό στο 3ο Lesvos Food Fest.
Η αυλαία του φεστιβάλ έκλεισε γλυκά την Κυριακή με παρασκευή καραμέλας, πλωτά μαγειρέματα και «καντρίλιες» στην Σκάλα Ερεσού.