Με το κεφάλι ψηλά Παίδες και Νέοι

Το τουρνουά ποδοσφαίρου Μικτών ομάδων στη Σύρο έφτασε στο τέλος του, με την ομάδα Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Λέσβου να μην καταφέρνει να προκριθεί στην επόμενη φάση, παρόλη την προσπάθεια όλων των παιδιών στα 4 παιχνίδια που έδωσαν Παίδες και Νέοι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Έτσι το περιπετειώδες ταξίδι των Μικτών έφτασε στο τέλος του με τους νεαρούς αθλητές να επιστρέφουν γεμάτοι εμπειρίες, αλλά και με στόχους για την νέα χρονιά.

Το ξεκίνημα για τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Λέσβου ήταν αρκετά δυσοίωνο, καθώς ξεκίνησε με πολλά μποφόρ στο Αιγαίο όταν η ομάδα ταξίδευε για την Ερμούπολη, κάτι που κράτησε τις ομάδες από τις ΕΠΣ Λέσβου, Χίου και Σάμου, για αρκετές ώρες «εγκλωβισμένες» στο λιμάνι της Σάμου στο Βαθύ.

Όταν οι ομάδες έφτασαν, μετά από ξεκούραση μερικών ωρών, Παίδες και Νέοι από την ΕΠΣ του Νομού μας ήρθαν αντιμέτωποι με την ΕΠΣ Σάμου. Πρώτα αγωνίστηκαν οι Παίδες, με την ομάδα να αποτελείται από τους  Χαλκοδαίμων, Βατό, Π. Πολύμο, Καπάι, Τουμάνη, Τσερδάνη, Κοκιούση, Λαμπούκα, Δεσποτέλλη, Μαριόλα, Λιτσολάρι, Τελωνιάτη, Καραγιάννη, Γεωργάκη, Λάγο, Ατζέμη, Κλειδαρά, Πιτσιλαδή, Χ. Μουχτή, Αν. Τράικο. Οι Παίδες κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία με σκορ 4-1, νίκη με σκόρερ τους Ατζέμη, Κοκιούση στο πρώτο ημίχρονο και Τελωνιάτη(2) στο δεύτερο, που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Με τον ίδιο τρόπο συνέχισαν και οι Νέοι, οι οποίοι επιβλήθηκαν της Σάμου με 5-0. Η Μικτή Νέων που είχε στο δυναμικό της τους Βαμβουκλή, Κοκαλέλλη, Ιστρέφι, Αναγνώστου, Λέλεκα, Σαλτογιάννη, Κόβρα, Ντουλέ, Χριστέλλη, Γαβαλά, Τζινιέρη, Κρητικό, Ζαχάροφ, Μαγιάκη, Ιορδάνου, Μάτση, Αφαλωνιάτη, Διμπαμπή, Μ. Κριαρή, Αθ. Κατακουζηνό, κατάφερε να φτάσει στην ευρεία αυτή νίκη με τα γκολ των Χριστέλλη, Κρητικού(2), Διμπαμπή και Τζινιέρη, με την πρώτη μέρα να κλείνει με θετικό πρόσημο για τις δύο Μικτές του Γιώργου Κομνηνού.

Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε τις αναμετρήσεις ανάμεσα στις ομάδες τις ΕΠΣ Λέσβου και ΕΠΣ Χίου, και αναμένονταν δυο δυνατά παιχνίδια, όπως και έγινε. Οι Παίδες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να αντιδράσουν την ύστατη στιγμή, με τον Λάγο να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Αντίστροφη πορεία ακολούθησε η αναμέτρηση των Νέων, καθώς η ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου είχε καταφέρει να προηγείται χάρη στο γκολ του Τζινιέρη, με τους Χιώτες να βρίσκουν τον τρόπο να ισοφαρίσουν λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κατακτώντας έτσι έναν πόντο.

Μετά το ρεπό τους, Παίδες και Νέοι είχαν δύσκολα παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων. Οι διοργανωτές του ομίλου έδειξαν την δυναμική τους, επικρατώντας με σκορ 5-0 επί των Παίδων και το βαρύ 7-1 επί των Νέων, με τους Παίδες να μένουν μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Τελευταία αγωνιστική, ΕΠΣ Λέσβου και ΕΠΣ Δωδεκανήσων θα ερχόντουσαν αντιμέτωπες, με τους Νέους να διατηρούν κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Καμία ομάδα δεν κατάφερε όμως να νικήσει, με τους Παίδες να γνωρίζουν την ήττα με 0-4 και τους Νέους να μην αξιοποιούν τις ελπίδες τους και να χάνουν με 0-2, με το ταξίδι των Μικτών να φτάνει στο τέλος του και να αποτελεί ένα καλό μάθημα για τους νεαρούς αθλητές, που πέρα από την εμπειρία που αποκόμισαν, ήρθαν σε επαφή με το πώς είναι να εκπροσωπείς κάτι με την φανέλα που φοράς και την πίεση που επέρχεται από αυτήν.