Με το μυαλό στα play-off

-Ήττα-συναγερμός για την ομάδα της Λήμνου

Με μια κακή εμφάνιση έκλεισε την κανονική διάρκεια η ομάδα του Ήφαιστου Λήμνου, που έκανε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Basket League, και θα συνεχίσει στα play-off.
Ο Ήφαιστος, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής τέθηκε αντιμέτωπος με το Λαύριο εκτός έδρας, σε μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη για τους γηπεδούχους, καθώς κρινόταν η παραμονή τους στην κατηγορία.
Αυτό έκανε τους γηπεδούχους να παλέψουν για την νίκη, την ίδια στιγμή που η ομάδα της Λήμνου ήξερε το τελικό της πλασάρισμα και ήταν αρκετά αδιάφορη. Με την έναρξη του παιχνιδιού όλα αυτά έγιναν απολύτως αντιληπτά, με το Λαύριο να πετάει «φωτιές» στην επίθεση και τον Ήφαιστο να μην μπορεί να αντεπεξέλθει αμυντικά.
Η ομάδα του Λαυρίου κατάφερε από νωρίς να χτίσει μια καλή διαφορά, να την συντηρήσει και να την προστατέψει όποτε χρειάστηκε. Το ημίχρονο έκλεισε με διαφορά 23 πόντων υπέρ των γηπεδούχων (57-34), φανερώνοντας την διαφορά τον δύο ομάδων στον τρόπο παιχνιδιού.
Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με το Λαύριο να μην ρίχνει τον ρυθμό του, τον Ήφαιστο να προσπαθεί – μάταια – να ρίξει την διαφορά και τους γηπεδούχους τελικά να παίρνουν την νίκη, που δεν φάνηκε αρκετή για να τους διατηρήσει στην κατηγορία.
Πλέον, η ομάδα του Μανωλόπουλου ετοιμάζεται για τα play-off, εκεί που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι με μειονέκτημα έδρας και όχι την ΑΕΚ, καθώς μετά τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό μπάσκετ και τις αποφάσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, η τελική βαθμολογία άλλαξε και διασταύρωσε με αυτό τον τρόπο της δύο αυτές ομάδες, που θα παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το πότε θα διεξαχθούν οι μεταξύ τους αγώνες παραμένει ακόμη ασαφές, λόγω των αποφάσεων που εκκρεμούν μετά τα όσα συνέβησαν την τελευταία αγωνιστική, αλλά και της γενικής κατάστασης που επικρατεί στο μπάσκετ.