Μια ανοιξιάτικη εβδομάδα πολιτισμού στη Μυτιλήνη

-Πλούσιες εκδηλώσεις με μεγάλα ονόματα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Από αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες του το 7ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που οργανώνει η εταιρεία «Όψεις Πολιτισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης, φέρνοντας την άνοιξη και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με εξαιρετικές παραστάσεις, αλλά και μια ιδιαίτερη μουσική συναυλία με τον σπουδαίο Γιώργο Χατζηνάσιο. Για μια εβδομάδα από 16 μέχρι 22 Μαρτίου στη Μυτιλήνη χτυπάει η καρδιά του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
1.«Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν». Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν», ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Με τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κώστα Κάππα, Γεράσιμο Σκαφίδα, Γιάννη Καλατζόπουλο, Μπέτυ Αποστόλου, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, Βαλέρια Δημητριάδου. Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, 16 & 17 Μαρτίου στις 21:00.
2.«ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ». Η ακροβατική ομάδα της σχολής Aerialista παρουσιάζει την παράσταση «ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ» στις 19 Μαρτίου, ώρα 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
3.«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΖΑΡΑ». Ο αστείρευτος Χριστόφορος Ζαραλίκος συνυπογράφει με τον Πιτσιρίκο τα κείμενα της παράστασης και για πρώτη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα μας παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 20 Μαρτίου, ώρα 21.00, την κιβωτό του Ζάρα.
4. «Τα σκουπίδια». Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας χωρίς δική μας υπαιτιότητα. Με τους Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνη Ξένο, Άκη Σιδέρη, Αγγελική Ξένου. Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 21 Μαρτίου στις 21:00.
5. «Ένα Πιάνο… δύο φωνές σε υπέροχες μουσικές διαδρομές!!!!». O Γιώργος Χατζηνάσιος, ο βιρτουόζος πιανίστας και συνθέτης του έρωτα των νεανικών μας χρόνων, έρχεται για μια μοναδική βραδιά στο δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για να τραγουδήσουμε μαζί του τις αγαπημένες μας μελωδίες. Στις 22 Μαρτίου στις 21:00.
Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο, 2251037394-5
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2251037394-5, 2310257218, 6934115555.