Νέα δράση του Open Lesvos σε Κουλμπάρα και Κιόσκι

  • Έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις σε επτά κτίρια 

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί η νέα δράση της ομάδας Open Lesvos με ξεναγήσεις σε ξεχωριστά κτίρια της Λέσβου.

Το  OPEN LESVOS, ξεκίνησε για πρώτη φορά τις ξεναγήσεις – επισκέψεις τον Οκτώβρη του 2017 στο νησί της Λέσβου, με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, με τα αξιόλογα κτίρια της Λέσβου, δημόσια και ιδιωτικά, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον.

Η φετινή δράση θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές Κουλμπάρα και Κιόσκι της Μυτιλήνης με ξενάγηση στο εσωτερικό επτά συνολικά κτιρίων. Η διαφορά της φετινής διοργάνωσης είναι πως, ταυτόχρονα με τις ξεναγήσεις στην Μυτιλήνη, θα είναι ανοιχτά για όποιον ενδιαφέρεται να τα επισκεφτεί, και δύο κτίρια τα οποία βρίσκονται  στην Θερμή. Μια πρώτη γεύση για τα κτίρια και την ιστορία τους, μπορείτε να πάρετε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο http://www.openlesvos.gr.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η δράση υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών (ιδιοκτητών,  ξεναγών, αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών κ.ά.) και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ξεναγούνται στο εσωτερικό των κτιρίων και πληροφορούνται για την ιδιαίτερη ιστορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξεναγήσεις είναι απολύτως δωρεάν και με ελεύθερη συμμετοχή για κάθε ντόπιο ή ξένο επισκέπτη. Για τις διαδρομές στην Μυτιλήνη απαιτείται δήλωση συμμετοχής, ενώ για τα κτίρια στην Θερμή η προσέλευση θα γίνεται ελεύθερα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στο site του Open Lesvos από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 18:00. 

H ομάδα Open Lesvos ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες των κτιρίων και τους ανθρώπους που της έδωσαν συνέντευξη. Ευχαριστεί επίσης τις επιχειρήσεις που στήριξαν τις δράσεις της με τις χορηγίες τους, ήτοι:

Ηφαίστειο Ανεμότιας Κοιν.Σ.Επ., Μεσάντρα, Μυστακέλλης, Φευγάτος, Ο φούρνος της Βασιλικής, Studio Panos, Μοδούσα Κοιν.Σ.Επ. και Μουσικό Καφενείο.

Η Ομάδα υποστηρίζεται οργανωτικά από την: ΑΜΚΕ “ΙΔΕΑ” και το Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Λιοστάσι». Τέλος, τις φετινές δράσεις υποστηρίζει οικονομικά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.