Νέα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης

409

Νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για την πρόσληψη 40.000 ανέργων πανελλαδικά που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, θα υλοποιηθούν μέσα στο 2018, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. Οι νέες προκηρύξεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε Δήμους, Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων, Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και στον χώρο της Υγείας. Κι αυτή την φορά, “τη μερίδα του λέοντος” θα λάβουν οι Δήμοι, αφού 25.000 θέσεις εργασίας προβλέπεται να καλυφθούν στις Υπηρεσίες τους.

Στόχος του Υπουργείου είναι η πρώτη φάση του προγράμματος να ξεκινήσει έως τον Ιούνιο και η διάρκεια των προσλήψεων θα είναι και φέτος 8 μήνες. Παράλληλα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, προβλέπονται δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ.

 

Σε 274 Δήμους

Οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε 274 από τους 325 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου. Η προκήρυξη αναμένεται μέχρι το τέλος της άνοιξης ή το αργότερο αρχές καλοκαιριού, ωστόσο μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μία προσκλήσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μην μένουν κενές θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις Υπηρεσίες των Δήμων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ