Ο Γιώργος Σαμπάνης στον «Οινοφόρο»

504

Για πρώτη φορά ο Γιώργος Σαμπάνης, μια από τις πιο προσεγμένες παρουσίες στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής, εμφανίζεται στον «Οινοφόρο» αυτή την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Είναι αξιόλογος τραγουδιστής, αλλά και σπουδαίος συνθέτης, έχοντας γράψει την μουσική τραγουδιών του, ενώ έχει υπογράψει τη μουσική και για άλλους μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Πέγκυ Ζήνα, η Έλενα Παπαρίζου, ο Πάνος Κιάμος, η Καίτη Γαρμπή, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Μαζωνάκης και αρκετοί ακόμα. Τα περισσότερα από τα τραγούδια που έχει συνθέσει έχουν γίνει νούμερο ένα επιτυχίες, κατακτώντας την κορυφή των charts. Εκτός των άλλων, έχει και ο ίδιος τραγουδήσει μεγάλα hit.

Η πρώτη του επαγγελματική επιτυχία που στάθηκε το έναυσμα για την περαιτέρω πετυχημένη σταδιοδρομία του, ήταν το 2007 με την σύνθεση του τραγουδιού της Έλενας Παπαρίζου «Το φιλί της ζωής», το οποίο ανέβηκε στην κορυφή και έγινε σούπερ hit για αρκετές εβδομάδες. Την ίδια χρονιά, κυκλοφορεί και το πρώτο του maxi single με τίτλο «Κάπου αλλού», με το οποίο κάνει την παρθενική του εμφάνιση και ως τραγουδιστής.

Την άνοιξη του 2008, κυκλοφορεί και τον πρώτο ολοκληρωμένο του δίσκο με τίτλο «Χαράματα», του οποίου τα κομμάτια ήταν σε δική του σύνθεση.

Αρχές του 2009 θα συνεργαστεί με το δημοφιλές συγκρότημα Onirama στο νυχτερινό κέντρο Άνοδος, στην οδό Πειραιώς και το σχήμα θα γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος δίσκος για τον Γιώργο Σαμπάνη με τίτλο «Μέρες που δεν σου είπα σ’ αγαπώ». Εκτός από το τραγούδι του τίτλου, μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και τα «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Μια ζωή θα είναι εδώ», ενώ ερμηνεύει και το κομμάτι «Βάτραχοι», το οποίο εμπεριέχεται σε δίσκο των Stavento.

Το 2011, ο Γιώργος Σαμπάνης κυκλοφορεί την τρίτη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μυστήριο τρένο». Οι μεγάλες επιτυχίες του δίσκου αυτού είναι το ομώνυμο τραγούδι, το «Μεταξύ μας», το «Σαν το φύλλο στον αέρα», αλλά και το «Στων ματιών σου το γκρίζο», μέσα από το οποίο ξεδίπλωσε όλο το μουσικό και τραγουδιστικό του ταλέντο ο καλλιτέχνης.

Ακολουθούν: «Δεν είμαι ήρωας»2012, «Μόνο εξ επαφής» 2014,  «Λόγια που καίνε» 2016. Ο Γιώργος Σαμπάνης, ιδιαίτερα αγαπητός, δημοφιλής και ανατρεπτικός τραγουδιστής της νεότερης γενιάς, θα  ξεσηκώσει  την Παρασκευή 13 Ιουλίου τους φίλους και θαυμαστές του με ένα εκρηκτικό live στο ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ, παρουσιάζοντας το πιο πρωτοποριακό και δυναμικό μουσικό πρόγραμμα.