«Ο Γκάτσος που αγάπησα» στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

371

Το 3ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ ολοκληρώνει το φετινό του πρόγραμμα με την πολυαναμενόμενη παράσταση «Ο Γκάτσος που Αγάπησα» με το Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η παράσταση είχε προγραμματισθεί να παρουσιασθεί στη Μυτιλήνη μέσα στο Μάρτιο, αναβλήθηκε όμως και θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει το κοινό της Μυτιλήνης την Πέμπτη 19 Απριλίου.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Μια πανηγυρική συναυλία μετά την απήχηση που γνώρισε τη χειμερινή περίοδο στην αίθουσα του Φ. Σ. «Παρνασσός» και την sold out παρουσίαση στο Ηρώδειο.

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας.

Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του.

Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Συντελεστές:
Αχιλλέας Γουάστωρ: πιάνο

Ηρακλής Ζάκκας: μπουζούκι – μαντολίνο

Παράσταση: Πέμπτη 19 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Οι πρώτες 8 σειρές 17 ευρώ, από την 9η σειρά 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων)

Σημείο προπώλησης: Ταμείο Θεάτρου.