Ο «Παπουτσωμένος γάτος» έρχεται στη Μυτιλήνη

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου ανεβάζει την επομένη των Χριστουγέννων στη Μυτιλήνη, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, σε δυο παραστάσεις στις 3 το μεσημέρι και στις 5.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό θέατρο, το αγαπημένο λαϊκό παραμύθι μικρών και μεγάλων «Ο Παπουτσωμένος γάτος». Η παράσταση είχε προγραμματισθεί πριν από ένα μήνα περίπου, όμως, αναβλήθηκε.

 

Η ιστορία του παραμυθιού

Ο «Παπουτσωμένος γάτος» γράφθηκε από τον Σαρλ Περώ το 1812. Η υπόθεση ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ό,τι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο! Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος! Μιλάει σαν άνθρωπος!!! Φοράει μπότες και πάνω απ’ όλα είναι πολύ έξυπνος! Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρίσει Κόμη, να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

 

Τα διδάγματα του έργου

Τέλος, το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πώς δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης. Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι που έγραψε η Ελένη Καρβέλη σε στίχους της Κατερίνας Αναστασίου. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Πέτρος Γρύλλος, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου.

Η ζωγραφική του σκηνικού είναι της Πασχαλιάς Ζαπάλτα,  ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη.

Έτσι λοιπόν αυτή τη μοναδική παράσταση με τραγούδι, χορό, θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου.  Ώρες: 3:00 μ.μ. και  5:30 μ.μ. Προπώληση 9 € – Ταμείο 10 €. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.