Όλα έτοιμα για την κινητοποίηση της Τετάρτης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ενόψει της κινητοποίησης της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης και θ’ ακολουθήσει πορεία προς  τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επίδοση ψηφίσματος. Την ίδια ώρα κινητοποιήσεις θα γίνουν στη Χίο και Σάμο.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί επίσκεψη του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων του βορείου Αιγαίου-και Περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων που επιθυμούν να συμμετάσχουν- στην Αθήνα όπου στις 10 θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας των νησιών. Θ’ ακολουθήσουν  συναντήσεις στη Βουλή και τέλος με τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Μηταράκη.

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ .Μηταράκη η οποία όπως είπε δεν πρόσθεσε κάτι νέο πέρα από την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη νέα δομή.  Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για  συνάντηση που είχε νωρίτερα με 15μελή μαθητικά συμβούλια τους οποίους κάλεσε ν’ αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στα «Νέα της Λέσβου»