ΟΥΖΟ «ΚΕΦΙ» Το Κέφι όλης της Ελλάδας σε ένα ποτήρι.!!!

Η αλήθεια είναι πως είμαι ίσως από τους ελάχιστους νησιώτες και ειδικά Μυτιληνιούς που δεν πίνουν ούζο, για την ακρίβεια οι μόνες φορές που το έχω δοκιμάσει ήταν για να ξεπεράσω τον πονόδοντο και άλλες 1-2 φορές από περιέργεια χωρίς να με εντυπωσιάσει.  Ωστόσο για τις ανάγκες του παρακάτω άρθρου αποφάσισα πριν από μερικές ημέρες να δοκιμάσω ένα από τα πιο ξακουστά και επώνυμα ούζα όχι μόνο στο νησί, αλλά πανελλαδικά, το ούζο «Κέφι» και ως διά μαγείας, το ούζο μπήκε πλέον και στην δική μου καθημερινότητα ή τέλος πάντων άρχισα δειλά – δειλά να το πίνω, πάντα με μέτρο και με τον απαραίτητο μεζέ, όπως άλλωστε επιβάλλεται.

Το ούζο «Κέφι» κρύβει μια μεγάλη ιστορία από πίσω του καθώς χρονολογείται από το 1926 και πάει από γενιά σε γενιά. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα μπορούσε να είναι η «δική μας» επιχείρηση, καθώς από το ξεκίνημά της λειτουργεί σε οικογενειακούς ρυθμούς, σε έναν εξαιρετικό χώρο στην Επάνω Σκάλα και έχει κατορθώσει παρά το γεγονός πως έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, να κυριαρχεί και να αποτελεί μια από τις πιο γνωστές μάρκες ούζου στη Λέσβο και όχι μόνο. Και αυτό δεν είναι και εύκολο να το πετύχει κανείς. Δεν είναι εύκολο ένα μικρό μαγαζί να γιγαντωθεί σιγά – σιγά και στην πορεία του χρόνου να σταθεροποιηθεί και να γίνει σήμα κατατεθέν του ούζου στο νησί.

Όλα τα παραπάνω θα πει κανείς πως δεν έχουν και πολλή σημασία για τον καταναλωτή. Λάθος. Το πώς ξεκινά και το πού φτάνει μια επιχείρηση, το πόσο δημοφιλής γίνεται και πόσο την εμπιστεύεται ο κόσμος, είναι δείγμα γραφής της αξίας και της ποιότητας του προϊόντος. Και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που έχει το ούζο «Κέφι». Χρησιμοποιεί όλα τα υλικά από την λεσβιακή γη. Όλη η διαδικασία γίνεται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα μυστικά του ούζου, ανθρώπους που έχουν μεράκι και εμπειρία, ώστε να προσφέρουν ένα ποιοτικό προϊόν στους πελάτες τους.

 

Αυτό που δεν ήξερα είναι πως το ούζο «Κέφι» δεν έχει ζάχαρη. Ομολογώ πως το διάβασα στις νέες ετικέτες που το αναγράφουν πάνω και μου έκανε εντύπωση. Δεν ξέρω αν είναι το μοναδικό, αλλά σίγουρα είναι από τα ελάχιστα ούζα που δεν έχουν ζάχαρη. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά το καλό ούζο είναι ένα απόλυτα ασφαλές ποτό. Αυτό που  κατά τους ειδικούς «πειράζει» είναι η ζάχαρη που περιέχουν τα περισσότερα, διότι καθυστερώντας την απορρόφηση της αιθανόλης (αλκοόλ) ξεγελάει τον πότη κάνοντάς τον να πίνει μεγαλύτερες ποσότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένα ούζο γνήσιας μυτιληνιάς καταγωγής, ένα αποτέλεσμα αέναης προσπάθειας ενός αιώνα, της Οικογένειας Λίνου, να προσφέρει σε ένα ποτήρι μέσα, το Κέφι ολόκληρης της Ελλάδας! Παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται από την Ποτοποιία Ε. Λίνου & Σια Ο.Ε. Το ούζο «Κέφι» θα το βρείτε παντού και σίγουρα θα πρέπει έστω και αν δεν είστε «οπαδός» του να το δοκιμάσετε. Πάντα συνοδευόμενο με καλό μεζέ και πάντα με μέτρο. Και θα μας θυμηθείτε…

Θα το βρείτε Ερμού 327, Μυτιλήνη

Τηλέφωνο 22510 22223