Παρουσίαση του βιβλίου «Τόποι και άνθρωποι»

Το βιβλίο «Τόποι και άνθρωποι» του συμπατριώτη μας, Δημήτρη Ζητιανέλλη, παρουσιάσθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η «Λεσβιακή Παροικία», τίμησαν με την παρουσία τους πολλά αξιόλογα μέλη, αλλά και φίλοι της Παροικίας, καθώς και του συγγραφέα, όπως ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο πρόξενος Σπύρος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του μουσείου της πόλεως των Αθηνών Αντώνης Βογιατζής, ο καθ. αρχιτέκτων Αθ. Αραβαντινός, καθώς και πολλοί ποιητές, λογοτέχνες και πρόεδροι λεσβιακών συλλόγων.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε με επιτυχία η ζωγράφος, πρόεδρος της «Λεσβιακής Παροικίας», Καίτη Μεσσηνέζη-Πλατσή, η οποία μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα και διάβασε με επιτυχία ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο. Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά, ο πρώτος εισηγητής, πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο οποίος με γλαφυρό λόγο αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγγραφέα και στο περιεχόμενο του βιβλίου. Ο δεύτερος εισηγητής, έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Μαλούχος, ανέπτυξε με προσοχή το περιεχόμενο του βιβλίου: Την περίοδο που ο νεαρός τότε Δημήτρης πήρε την απόφαση της μετανάστευσης, τον πρώτο χρόνο της παραμονής του στο μακρινό Κέιπ-Τάουν, και στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι που ο συγγραφέας αποτυπώνει με περίσσια ζωντάνια το περιβόητο Απαρτχάιντ που εδραιώνεται με απαίσιους νόμους στη Ν. Αφρική το 1960.
Την παρουσίαση έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στη συγκλονιστική ιστορία του, μεταξύ αυτοβιογραφίας, εντυπώσεων και εμπειρίας 59 χρόνων ζωής στο μακρινό Κέιπ Τάουν.
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό κέρασμα από τον συγγραφέα στο φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου.