Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πασχάλης Τσαρούχας: «Υπάρχει “ανοιχτή γραμμή” επικοινωνίας με το κοινό της Μυτιλήνης»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Για δεύτερη μέρα θα έχει την ευκαιρία το κοινό της Μυτιλήνης να παρακολουθήσει σήμερα  Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου την παράσταση «Το Φως του γκαζιού», στο Δημοτικό θέατρο, στο πλαίσιο του 3ου  Μουσικοθεατρικού φεστιβάλ. Ο αγαπημένος ηθοποιός, Πασχάλης Τσαρούχας, στο ρόλο του αστυνομικού ρίχνει φως σε σκοτεινά σημεία και φέρνει ανατροπές στην υπόθεση. Ο ίδιος μας μίλησε για την παράσταση,  τον αστυνόμο Ραφ, αλλά και το βιβλίο που πρόσφατα παρουσίασε.

 

-Είχατε έρθει  και πριν δυο χρόνια στη Μυτιλήνη,  για την παράσταση «Ληστής». Πώς σας φάνηκε  η επαφή με το κοινό, σε μια παράσταση που ήταν μάλιστα μονόλογος;

«Η εντύπωση που αποκόμισα από τις παραστάσεις του «ΛΗΣΤΗ» ήταν ότι το κοινό διαθέτει θεατρική παιδεία. Εκείνη η παράσταση είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες, καθώς ένας μονόλογος απαιτεί πάντοτε μεγαλύτερη συγκέντρωση από τον θεατή. Σε γενικές γραμμές, πάντως, αυτό που έμεινε ήταν η «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας που υπήρξε με τους θεατές και στις δύο παραστάσεις του ΛΗΣΤΗ».

-Ο Αστυνομικός Ραφ στο «Φως του γκαζιού» είναι ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση, εκείνος που λύνει το γρίφο και ξεδιπλώνει τις εξελίξεις. Σας γοήτευσε ο ρόλος αυτός;

«Κάθε ρόλος έχει τα δικά του χαρίσματα και ομορφιές. Από τη φύση του ο συγκεκριμένος ρόλος είναι γοητευτικός. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Αυτό που με συγκινεί περισσότερο όμως στην συγκεκριμένη παράσταση, δεν είναι τόσο ο ρόλος, όσο οι συνάδελφοι με τους οποίους μοιραζόμαστε την σκηνή».

-Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ  με αμείωτη ένταση, στο τέλος τι συναισθήματα αφήνει στον θεατή;

«Για να μιλήσω ειλικρινά, έχω την εντύπωση ότι οι θεατές βγαίνοντας από την αίθουσα μάλλον τρέχουν ξανά στο ταμείο να κόψουν εισιτήριο για την επόμενη παράσταση. Αυτό δεν αφορά φυσικά σε κάτι το δυσνόητο παραστασιακά, αλλά στην ιδιαίτερη σκηνοθεσία του Κοέν η οποία αφήνει να αιωρούνται κάποιες αμφισημίες ακόμα και μετά το τέλος της παράστασης».

-«Και να σκεφθείς, είχαμε σχεδόν νικήσει», είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε με την υπογραφή σας. Η υπόθεσή  του αφορά μια ήττα; Ή μια νίκη που δεν ήρθε;

«Η συγκεκριμένη νουβέλα πραγματεύεται την ανατροπή που οφείλουμε όλοι να πραγματοποιήσουμε σε σχέση με τις στρεβλές εκδοχές του εαυτού μας. Αυτός είναι ο στόχος. Και φυσικά μια τέτοια διαδρομή κρύβει και νίκες και ήττες».

Τόσο στο βιβλίο σας όσο και γενικότερα έχετε τοποθετηθεί πολιτικά. Θα ασχολιόσασταν με την πολιτική; 

«Ως πολιτικός με την τρέχουσα πρακτική έννοια; Σε καμία περίπτωση».

spot_img

More articles

spot_img