«Πίτα Μάκης»: 50 χρόνια γεύσης και παράδοσης

Πενήντα χρόνια ζωής έκλεισε φέτος το ψητοπωλείο «Πίτα Μάκης» στην Αλυσίδα. Ένα από τα πιο παλιά ψητοπωλεία της πόλης, διατηρώντας  αναλλοίωτη την παράδοση στις γεύσεις, με επιμονή στην ποιότητα, συνεχίζει στο σήμερα ακολουθώντας παράλληλα τις ανάγκες της εποχής.

Ο Μάκης Ευσταθίου το 1969 ξεκίνησε τη λειτουργία του «Πίτα Μάκης» ως ο παλιότερος «μάστορας» στο χειροποίητο σουβλάκι, το μερακλήδικο γύρο και φυσικά το σπιτικό μπιφτέκι… που βασίζεται σε παλιά συνταγή από το 1968 και διατηρείται απαράλλαχτο και σήμερα αποτελώντας το σήμα κατατεθέν του!

Από το 2003, τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης ανέλαβε ο γιος Μανώλης Ευσταθίου, ο οποίος διατηρώντας ατόφιες τις παραδοσιακές συνταγές του πατέρα του, πρόσθεσε  την φρεσκάδα και την όρεξή του για δουλειά στο γνωστό ψητοπωλείο της πόλης, που ανακαινίσθηκε πλήρως, ξεχωρίζοντας τότε για κάτι καινούργιο και διαφορετικό για τα τοπικά δεδομένα. Ο Μανώλης Ευσταθίου εμπλούτισε επίσης το μενού προσθέτοντας νέες γεύσεις και νέες συσκευασίες για το φαγητό, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής: «Το μπιφτέκι και ο γύρος μας έχουν αγαπηθεί από τους πελάτες μας και διατηρούμε τις συνταγές με προσήλωση στην ποιότητα. Έχουμε προσθέσει το κοτομπέικον, το κεμπάπ, το πίτα  κλαμπ , το μπέργκερ, αλλά φέραμε επίσης πρώτοι το συνδυασμό σως, μαρούλι, ντομάτα, πατάτα στην πίτα, που ξεκινήσαμε από την πίτα κοτόπουλο και συνοδεύει τώρα όλα τα κρεατικά μας».

Επίσης μια δική του «πινελιά» που υιοθετήθηκε στη συνέχεια και από άλλα ψητοπωλεία ήταν και η αλάδωτη πίτα, η οποία ψήνεται σε ειδικό γκριλ και όχι στα κάρβουνα προσφέροντας μια πιο ελαφριά και υγιεινή  εκδοχή, που αναδεικνύει τις γεύσεις των κρεατικών.

Ο ίδιος τονίζει ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιμονή στην ποιότητα, την καθαριότητα και την καλή εξυπηρέτηση του πελάτη: «Έχει σημασία το κρέας που επιλέγεις αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιείς. Επιλέγουμε τα καλύτερα χωρίς να δίνουμε σημασία στο κόστος, αλλά στο αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης με αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές δεν διαπραγματευθήκαμε την ποιότητά μας».

Ακολούθησαν και άλλες ανακαινίσεις το 2008 και το 2015 στη φιλοσοφία ότι πρέπει μια επιχείρηση να αλλάζει συνεχώς και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Από το 2016 το «Πίτα Μάκης» ξεκίνησε να λειτουργεί και μεσημέρι ακούγοντας την απαίτηση των πελατών του, που ήθελαν ν’ απολαμβάνουν τις γεύσεις του όλες τις ώρες της ημέρας.

Συζητώντας για το αύριο ο Μανώλης Ευσταθίου μας λέει: «Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και προσαρμοζόμαστε σ’ αυτές, δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι η ποιότητά μας και τα καλύτερα υλικά και αυτό μας διατηρεί πρώτους, 50 χρόνια τώρα». 

Θα βρείτε το «Πίτα Μάκης» στην Πλατεία Αλυσίδας (οδός Βουρνάζων). 

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2251042397 – 42597 και στο fagi.gr