Πλήθος κόσμου στα «Συναξάρια»

Γέμισε ο χώρος του καφέ «Πανελλήνιον» στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Παναγιώτη Κουτσκουδή

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου το βράδυ στο «Πανελλήνιον», που φιλοξένησε την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή «ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ – Βίοι Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών». Την παρουσίαση έκανε η Μαρία Αϊβαλιώτου, σκηνοθέτιδα και ηθοποιός του ερασιτεχνικού θεάτρου. Χαιρέτησε ο Μένιος Αδαμίδης, παλαίμαχος αντιστασιακός και εκπρόσωπος της γενιάς των βιογραφούμενων στο βιβλίο λαϊκών αγωνιστών.

Ο Παναγιώτης Κουτσκουδής μιλώντας για το νέο βιβλίο του (φωτό Βασίλης Ραϊστέλλης)

Ο συγγραφέας μίλησε για τη νέα του συγγραφική κατάθεση και ο Απόστολος Κομνηνάκας, νομικός και πολύπειρος αυτοδιοικητικός, παρουσίασε το βιβλίο. Προβλήθηκαν δυο βίντεο με πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό. Το πρώτο με πορτρέτα των βιογραφούμενων αγωνιστών και το δεύτερο με τίτλο «Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του λεσβιακού επαναστατικού κινήματος».

Για τη συμβολή τους στην καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκδήλωσης οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους ιδιαίτερα στον Μήτσο Μπουρνού, τον Κώστα Καρατζά και την ART STUDIO, τον Στρατή Βλαστάρη και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου.