Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της «Κιβωτού του Γένους»

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στην επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους», με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνο με θέμα «Γάμος, ό,τι πιο όμορφο σου έχει συμβεί».

Ο ομιλητής ανέπτυξε τη σημασία του γάμου στη ζωή του ανθρώπου, αλλά και την προετοιμασία των νέων για τις αξίες του γάμου. Ανέφερε ότι ο γάμος έχει δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μετατραπούν σε ευλογίες.

Τον π. Ανδρέα προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κιβωτός του Γένους  Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος ανέπτυξε τους σκοπούς και το όραμα του συλλόγου που είναι η διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς.

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, θεολόγος καθηγητής Παναγιώτης Τσαγκάρης παρουσίασε στη διάρκεια της εκδήλωσης το νέο ημερολόγιο της «Κιβωτού του Γένους» για το 2019, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη μεγάλη εκκλησιαστική και εθνική μορφή του Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος γεννήθηκε στην Στύψη και αναδείχθηκε ως Μητροπολίτης Καστοριάς σε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού αγώνα.