Πολιτιστικές δράσεις για το 2019

Από την έκθεση «Πώς να πέσετε με Χάρη»

Η K-Gold Temporary Gallery γιόρτασε φέτος τα πέντε χρόνια δράσης της στη Λέσβο και συνεχίζει δυναμικά το έργο της φέρνοντας την σύγχρονη τέχνη κοντά στο ευρύτερο κοινό.

Η έκθεση “Πώς να Πέσετε με Χάρη” που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Καλλονή συμπεριλήφθηκε στην έκδοση “Επίλογος 2018”, που καταγράφει τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα και τις κορυφαίες προσωπικότητες του πνεύματος.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Νικόλας Βαμβουκλής τονίζει την αναγκαιότητα αναβάθμισης της πολιτιστικής παιδείας στη χώρα μας.

Το πρώτο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2019 με την Elena Bellantoni. Το έργο “On the Breadline” θα ταξιδέψει στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι και το Παλέρμο και θα ολοκληρωθεί με μια έκθεση στο Εθνικό Ινστιτούτο Γραφικών Τεχνών στη Ρώμη. Ακολουθώντας τις “εξεγέρσεις του ψωμιού”, η καλλιτέχνης θα σχεδιάσει μια περφόρμανς τραγουδιού μαζί με τοπικές κοινότητες που θα αφηγείται διαμαρτυρίες που ένωσαν τους ανθρώπους για ένα κοινό ιδεώδες. Το έργο υποστηρίζεται από το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρότζεκτ “Τhe Wild Ones” θα συνεχιστεί με τον Βραζιλιάνο φωτογράφο Diego Saldiva (Ιανουάριος-Φεβρουάριος) και τον Τσέχο Martin Sekera (Μάρτιος-Απρίλιος) με αφετηρία τις προκλήσεις που η εποχή της εικόνας επιφέρει στις ανθρώπινες κοινωνίες. Τα νέα έργα συνοδεύουν συνεντεύξεις των δημιουργών στη Βίκυ Τσίρου.

 

Ανοιχτό κάλεσμα

H K-Gold Temporary Gallery θα ανακοινώσει σύντομα το πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2019, ενώ δέχεται προτάσεις συνεργασίας για την αξιοποίηση μη χρησιμοποιούμενων χώρων στη Λέσβο (κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες, αυλές κτλ.) στο πλαίσιο του πολιτιστικού της έργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6942202222 ή kgoldtemporarygallery@yahoo.com για περισσότερες πληροφορίες.