«Πού ‘ν’τος , πού ‘ν’τος ο Υπουργός;»

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας «Οι υποκριτές» παρουσιάζει αυτή την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 20:45, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την κωμωδία «Πού ‘ν’ τος , πού ‘ν’ τος ο Υπουργός;», βασισμένη στο έργο του Eric Idle «Βγάλ’ τον Υπουργό απ’ την πρίζα».

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε, πριν λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός της χώρας καθώς η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε τράκαρε σε μετωπική, όταν η μεσογειακή γάτα της ασφάλτου πετάχτηκε επί του οδοστρώματος με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπει στο αντίθετο ρεύμα.

Φήμες, θέλουν το δυστύχημα να είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας από πολιτικούς αντιπάλους του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες πριν, το εργατικό κόμμα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβερνήσεως, η οποία καταψηφίστηκε με διαφορά μίας ψήφου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωνε, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος είναι πλασματική και δεν ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίσθημα. Η πύρρειος αυτή νίκη της συντηρητικής παράταξης κρίθηκε από την ψήφο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία για λόγους υγείας και ψήφισε διά αντιπροσώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καταστατικό του συντηρητικού κόμματος, μετά τον θάνατο του πρωθυπουργού, αυτομάτως την θέση του παίρνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως φημολογείται  ότι η κόρη του αυριανού πρωθυπουργού έχει συνάψει σχέση με τον πολιτικό αντίπαλο του πατέρα της, γεγονός που έχει φέρει αναταράξεις στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, τις οποίες πυροδοτεί, η Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, ζητώντας εκλογές! Το σκάνδαλο διέψευσε η γυναίκα του υπουργού, η οποία προσφάτως κλήθηκε σε εκπομπή γνωστής δημοσιογράφου. Στην ίδια εκπομπή έγινε λόγος για μίζες γνωστής ινδικής εταιρείας υφασμάτων, η ιδιοκτήτρια της οποίας λέγεται πως έχει κρυφό δεσμό με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξεως.

Ενώ, λοιπόν, ο πρωθυπουργός είναι νεκρός, ο αυριανός πρωθυπουργός βρίσκεται, σύμφωνα με τον γραμματέα του και τον Ινδό υπηρέτη του, στο μπάνιο, ένα κύμα νέων μέτρων λιτότητας αποτελούν δαμόκλειο σπάθη για το λαό, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Τεχνικών Κλιματιστικών διά του Προέδρου της.

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Χατζηελευθερίου
  • Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ανδρονίκη Κουτσαβλή, Παρασκευάς Μπουδούτσης, Νικόλας Μωυσής, Μαρία Ματζουράνη, Αγνή Παπουτσή, Σταύρος Λιαργκόβας, Στρατούλα Περικλέους, Αντώνης Παντέμης και Χριστίνα Πιπίνη.
  • Ήχος – φωνή ταξιτζή (Α): Νικόλας Μυωσής
  • Ήχος – φωνή ταξιτζή (B): Μιχάλης Μπρίνταλος
  • Σκηνικά: Δέσποινα Πάνου
  • Μετάφραση – διασκευή: Ανδρονίκη Κουτσαβλή
  • Τραγούδι παράστασης «Ελλάδα καημένη» Σταύρος Λιαργκόβας.