Προσφέρθηκε να καλύψει κενή θέση δασκάλας

2641

Έληξε χθες η κατάληψη στο Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Μανταμάδου, όπου όπως έγραψαν τα «Νέα της Λέσβου», οι γονείς αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά την κάλυψη της κενής θέσης μιας δασκάλας, η οποία πήρε άδεια άνευ αποδοχών και δεν προβλεπόταν να επιστρέψει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη, μετέβη χθες επί τόπου στο σχολείο Μανταμάδου και προσφέρθηκε μάλιστα να καλύψει η ίδια το κενό της δασκάλας μέχρι ν’ αναλάβει καθήκοντα ο νέος αναπληρωτής, που αναμένεται να διοριστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Τη Δευτέρα σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γονείς του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανταμάδου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη διεκδικώντας δυναμικά την άμεση κάλυψη της κενής θέσης που επηρέαζε τη λειτουργία συνολικά του σχολείου. Όπως είχαμε γράψει, ο Σύλλογος Γονέων είχε μοιράσει έντυπα στους μαθητές την Παρασκευή όπου ενημέρωνε για τη γενική συνέλευση και την πρόθεση να προχωρήσει σε κατάληψη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό κείμενο, οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου αποφάσισαν τη Δευτέρα: «Το Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου από τις 15/01/2018 τελεί υπό κατάληψη έως ότου σταλεί δασκάλα που θα καλύψει την κενή θέση, που έχει προκύψει στην Ε’ Δημοτικού. Η απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία από την Γενική Συνέλευση του σώματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Μανταμάδου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επίλυση του θέματος. Κανένα σχολείο χωρίς δάσκαλο».

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Στρατάκη, εν μέσω κακοκαιρίας χθες μετέβη στο Μανταμάδο και συναντήθηκε με τους γονείς προκειμένου να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει ξανά το σχολείο. Η ίδια, όπως τόνισε στους γονείς, είχε ήδη υποβάλει αίτημα για πρόσληψη δασκάλου, στο Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα όπως την ενημέρωσαν, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνει η πρόσληψη. «Η πρόσληψη, όπως μας είπαν, θα γίνει την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα), όμως εκτιμώ ότι Πέμπτη με Παρασκευή θα βρίσκεται στη θέση του», μας δήλωσε η κ. Στρατάκη.

Οι γονείς έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να καλυφθεί η θέση. Τότε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε πρόθυμη να πηγαίνει η ίδια στο σχολείο μέχρι ν’ αναλάβει ο νέος εκπαιδευτικός. Δεν το δέχθηκαν όμως αυτό οι συμμετέχοντες και μάλιστα προσφέρθηκε ο Σχολικός Σύμβουλος Καλλονής Δημήτρης Μπούμπας, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του και το Μανταμάδο, να πηγαίνει για λίγες ημέρες στο σχολείο να καλύψει την κενή θέση, μέχρι να αναλάβει ο νέος δάσκαλος.

 «Δεν σκέφτηκα ούτε την απόσταση, ούτε τη θέση μου, πάνω απ’ όλα είμαι εκπαιδευτικός. Η θέση μου είναι στο σχολείο και προκειμένου να μην λειτουργεί ένα σχολείο, φυσικά και θα πήγαινα εγώ να διδάξω», δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» η κ. Στρατάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here