Προβολή στους Τούρκους πόρτα-πόρτα

936

Μια σημαντική προσπάθεια που ξεκίνησε σε ετήσια βάση το καλοκαίρι του 2011 και συνεχίζεται επί 8 συνεχόμενα χρόνια για την προβολή του τόπου μας στην Τουρκία με τον Τουριστικό Οδηγό του νησιού μας αρχικά στην τουρκική γλώσσα και τα τελευταία χρόνια στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα, έχει πλέον καθιερωθεί στους Τούρκους ως το απόλυτο «εργαλείο» προβολής της Λέσβου. Ο Οδηγός μας για άλλη μια χρονιά φέτος έχει γίνει ανάρπαστος στη γείτονα χώρα 40 περίπου ημέρες μετά την έκδοσή του.

Σε τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις εστίασης, ακόμα και σε ταξί της Τουρκίας, ο Τουριστικός Οδηγός των «Νέων της Λέσβου» βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση στα απέναντι παράλι, κάτι που αποτελεί ηθική επιβράβευση για το επιτελείο της εφημερίδας μας, καθώς πρόκειται για μια προσπάθεια να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας από τη γείτονα χώρα, που δικαιώνει τις προσδοκίες της τοπικής αγοράς και τις δικές μας.

Ο Τουριστικός Οδηγός των «Νέων της Λέσβου», LESVOS 2018, αυτό το διάστημα, κάνει πλέον ένα άλμα μπροστά καθώς έχει ανανεωθεί στο σύνολό του από την αρχή μέχρι το τέλος. Φέτος έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν με άλλο ύφος γραφής και περιγραφής των τουριστικών προορισμών και των αξιοθέατων του νησιού μας, ιδιαίτερα κείμενα και φωτογραφίες, ώστε το φετινό έντυπό μας να κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση συγκριτικά με τα προηγούμενα. Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξαν να επενδύσουν τα «Νέα της Λέσβου» στην εμπιστοσύνη των επαγγελματιών του νησιού μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο τουριστικής προβολής της Λέσβου στη γειτονική Τουρκία και προσέλκυσης επισκεπτών στο νησί μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Τουριστικός Οδηγός των «Νέων της Λέσβου» διακινείται κατά κύριο λόγο στην Τουρκία και αυτή την περίοδο στα παράλια μέχρι το Τσανάκαλε και σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία και με τους επιμελητηριακούς φορείς της Λέσβου και της γείτονος χώρας θα φτάσει μέχρι τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη!

Μέσα από τις 186 σελίδες του τουριστικού μας οδηγού οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λέσβο και τις ομορφιές του νησιού μας παράλληλα με κάθε μορφής επιχείρηση, που μπορούν να επιλέξουν κατά την εκδρομή ή τις διακοπές τους στο νησί μας. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε στους τουρίστες ένα πολυχρηστικό εργαλείο, το οποίο περιλαμβάνει τους προορισμούς για την αναψυχή και την διασκέδασή τους, τα αξιοθέατα αλλά και τα καταλύματα, τα εστιατόρια και τα μπαρ στα οποία θα περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και θα θυμούνται επιστρέφοντας στην πατρίδα τους για να ξανάρθουν στη Λέσβο ή να προβάλουν το νησί μας σε συμπατριώτες τους.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν τουριστικοί πράκτορες από περιοχές της γειτονικής Τουρκίας δείχνουν τα αποτελέσματα της διακίνησης, που έκαναν χέρι με χέρι και πόρτα με πόρτα τα στελέχη των «Νέων της Λέσβου» και φάνηκαν ήδη αποτελέσματα από τα στοιχεία των αφίξεων του μηνός Ιουλίου,  ενώ τώρα το βάρος πέφτει να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό Τούρκων επισκεπτών το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να κάνουμε ακόμα πιο μαζικότερη την έξοδο των γειτόνων μας προς τη Λέσβο κατά τη θρησκευτική τους γιορτή, το Κουρμπάν Μπαϊράμι.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ετήσιος Τουριστικός Οδηγός των «Νέων της Λέσβου» θα διακινείται και την περίοδο του χειμώνα μέχρι τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού (οπότε και εκδίδεται το επόμενο έντυπο), προετοιμάζοντας το έδαφος για την τουριστική σεζόν του 2019.