Προβολή του φιλμ «Glow in the Dark»

Η Κ – Temporary Gallery, νομαδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης  με έδρα τη Λέσβο, παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, την πρώτη δράση της στην Αθήνα, με την προβολή του φιλμ “Glow In The Dark” του Στέφανου Τσιβόπουλου, στο χώρο του Athens Museum of Queer Arts.

Η προβολή αποτελεί το πρώτο μέρος του ερευνητικού πρότζεκτ “Perfectly Blue” του Χρήστου Μούχα γύρω από θέματα ταυτότητας και φύλου και θα συνεχιστεί με το online residency τριών διεθνών καλλιτεχνών (Louis Fratino, Pacifico Silano, Justin Corriveau) στο λογαριασμό της πλατφόρμας στο Instagram από τις 18 Ιουνίου 2018.

Η έρευνα, μέσω των επιλεγμένων έργων, εξετάζει τι είναι αυτό που αποκαλούμε άνδρας σήμερα. «Πέρα από το φαιδρό διαχωρισμό σε μπλε και ροζ ρούχα για βρέφη, η αρρενωπότητα και οι ρόλοι που της έχουν αποδοθεί διαμορφώνουν συνειδήσεις και ταυτότητες και γίνονται βάση για χρόνιες διακρίσεις και ανισότητες. Επιπλέον αποτελούν μέρος μιας αυθαίρετης δυαδικότητας που καταπιέζει όσους διαφέρουν από τα σύνθετα και σχεδόν απαράβατα μοτίβα συμπεριφορών που θέτει σε όλο το φάσμα του φύλου και της σεξουαλικότητας», αναφέρει σχετικά η πλατφόρμα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αμφισβητούν τα στερεοτυπικά πρότυπα για το ρόλο του άντρα και παρουσιάζουν τέσσερις προσωπικές αφηγήσεις που διερευνούν την έννοια της αρρενωπότητας, πέρα από έναν τέλεια «μπλε» τρόπο.

Το φιλμ «Glow In the Dark» του Στέφανου Τσιβόπουλου το οποίο προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ακολουθεί την ιστορία του Rakeem. Το έργο αποτελεί το πορτρέτο ενός 25χρονου Αφροαμερικανού που κάνει drag show ισορροπώντας με ευαισθησία στα όρια του φύλου, της φυλής και του σώματός του.

Τρεις ακόμα διεθνείς καλλιτέχνες εξερευνούν θέματα ταυτότητας και σεξουαλικότητας με νέα έργα για το online residency στο λογαριασμό της K-Gold Temporary Gallery στο Instagram (@kgoldtemporarygallery). Οι πίνακες του Louis Fratino αποτυπώνουν την καθημερινότητα κουήρ αντρών, τα ψηφιακά κολάζ του Justin Corriveau σαρκάζουν με έντονη ειρωνεία σύμβολα αρρενωπότητας και, τέλος, οι φωτογραφικές συνθέσεις του Pacifico Silano πραγματεύονται τις συνέπειες της επιδημίας του AIDS.

Να σημειωθεί ότι φέτος η καθιερωμένη καλοκαιρινή έκθεση της Κ-Temporary Gallery στη Λέσβο – με τη συμπλήρωση και πέντε χρόνων δράσης της πλατφόρμας – θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου με τίτλο “Πώς να Πέσετε με Χάρη”.