«Έρχονται» 2 θέσεις φυλάκων

Τέσσερις θέσεις κατανέμονται στη Λέσβο από τις 400 θέσεις υπαλλήλων που θα καλυφθούν σε πανελλαδικό επίπεδο το αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Πολιτισμού, εκ των οποίων δύο θέσεις αφορούν στη Λέσβο και δύο στη Χίο. Πρόκειται για συμβασιούχους υπαλλήλους, διάφορων ειδικοτήτων, κυρίως φύλαξης αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων, που θα απασχοληθούν για 5 μήνες. Οι 4 θέσεις που θα καλυφθούν στα νησιά μας είναι κατηγορίας ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ημερήσιων φυλάκων αρχαιοτήτων.

Όπως ήδη έγραψαν τα «Νέα της Λέσβου» στο φύλλο τους την Πέμπτη, η πρόσληψη θα γίνει μετά από την έγκριση των προκηρύξεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, όπως τονίζεται στην απόφαση της Υπουργού, Λίνας Μενδώνη. Η κατανομή του προσωπικού ανά Μουσείο, αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο θα καθοριστεί από τον Προϊστάμενο της εκάστοτε Υπηρεσίας. Για το προσωπικό Φύλαξης – Πληροφόρησης (Ημερήσιοι Φύλακες Αρχαιοτήτων και Νυκτοφύλακες Αρχαιοτήτων) και το προσωπικό καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες, καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά τη δημοσίευση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Στόχος του Υπουργείου είναι η εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων πολιτισμού κατά την επόμενη τουριστική περίοδο.