Σάρωσε τα μετάλλια η Αργυρού!

Ακόμα ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 έφτασε στο τέλος του, με την Λέσβο και την Λήμνο να έχουν σημαντικές διακρίσεις.
Για το νησί της Λέσβου, τον δικό της άθλο ολοκλήρωσε η «δικιά μας» Μαρίτα Αργυρού. Η νεαρή αθλήτρια που κατάγεται από την Λέσβο και ανήκει στον Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, κατόρθωσε να σαρώσει στις κούρσες που αγωνίστηκε και να πάρει 3 μετάλλια στους αγώνες της Λάρισας.
Με το «καλημέρα», η Μαρίτα έδειξε σε όλους τις διαθέσεις της. Στον προκριματικό των 400 μέτρων προκρίθηκε με εξαιρετική ευκολία. Στον τελικό, η Αργυρού έμοιαζε ασυναγώνιστη και με απόδοση 54:77 τερμάτισε πρώτη, κατακτώντας το χρυσό στον τελικό των 400 μέτρων. Στην συγκεκριμένη κούρσα, δεύτερη ήρθε η Κωνσταντινίδου με 55:09 και το βάθρο συμπλήρωσε η Αθανασιάδου με 55:14.
Οι επιτυχίες όμως δεν τελείωσαν εκεί για την νεαρή αθλήτρια. Η Αργυρού κατάφερε να πετύχει μια ακόμη διάκριση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα. Η Μαρίτα στον τελικό των 200 μέτρων κατάφερε με απόδοση 24:89 να τερματίσει στην 3 η θέση και να ανέβει για ακόμη μια φορά στο βάθρο, σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Λάρισας. Μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει και ατομικό ρεκόρ με τον χρόνο που ολοκλήρωσε την συγκεκριμένη διαδρομή, τερματίζοντας πίσω μόνο από Μπέκου Φέρας και Πολύτιμη Μαντά.
Η Αργυρού όμως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτές της τις επιτυχίες, φτάνοντας σε μια ακόμα σημαντική διάκριση, αυτή την φορά στον τελικό της σκυταλοδρομίας, όπου, αγωνιζόμενη με τον σύλλογό της, κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο μαζί με τις συναθλήτριές της με απόδοση 48:56.
Η αθλήτρια από την Μυτιλήνη, που προπονείται στην Αθήνα υπό τις οδηγίες του Γεώργιου
Οικονομίδη, όχι μόνο διατήρησε μια σπουδαία παράδοση που έχει χτίσει εδώ και χρόνια, με την κατάκτηση μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά «τρίτωσε» κιόλας αυτή την παράδοση, φτάνοντας στην κατάκτηση τριών μεταλλίων, αποδεικνύοντας σε πόσο καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται. Γενικότερα, το διήμερο αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο για την αθλήτρια από την Λέσβο, που σημείωσε εκπληκτικές αποδόσεις.
Σημαντικές διακρίσεις σημείωσαν όμως και οι αθλητές των συλλόγων της Λήμνου. Συγκεκριμένα, η Άννα Κατσαρώνα της Ηφαιστίας Λήμνου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια, με χρόνο 14:44. Η Μαρία Τζελίλη του ΑΕ Λήμνου, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της 9 ης θέσης στη σφαιροβολία, ενώ, ο Μιχάλης Κολωνάς, επίσης αθλητής της ΑΕ Λήμνου, βρέθηκε στην 14 η θέση στα 800 μέτρα. Τέλος, ο Γκαλήπ Φαΐκογλου τερμάτισε 16ος στο άλμα.