Σχολεία της Λέσβου σε περιφερειακό Ρομποτικό διαγωνισμό

Η κατασκευή των παιδιών με την οποία πήραν μέρος στο διαγωνισμό

Με τη συμμετοχή τριών σχολείων της Λέσβου τα οποία συνδέθηκαν μέσω ίντερνετ με σχολεία σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής για το 2019. Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού.

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης  καθώς επίσης  το 9ο και το 11ο Δημοτικά σχολεία  ήταν αυτά που εκπροσώπησαν τη Λέσβο στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για το νησί στο αμφιθέατρο του 5ου ΓΕΛ στην Ακαδημία.

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης μαζί με τη διευθύντριά τους κα. Τζουρά

Οι μαθητές με την ευρηματικότητά τους παρουσίασαν τις εργασίες τους που είχαν σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την πολιτιστική κληρονομιά. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι υλοποιούν προγράμματα για το Γεωπάρκο της Λέσβου, έφτιαξαν μια ανεμογεννήτρια  και ένα γεωλογικό  χάρτη της Δυτικής Λέσβου. Η ανεμογεννήτρια δίνει ρεύμα και λειτουργεί το φως με μικρό κτίριο που έχουν φτιάξει με lego οι μαθητές.

«Το χάρηκαν πολύ τα παιδιά, ήταν η πρώτη φορά που πήραμε μέρος στο διαγωνισμό. Ήθελαν όλα τα παιδιά της Στ’ τάξης να συμμετάσχουν και εκείνο που οφείλουμε να σημειώσουμε είναι ότι η κατασκευή των παιδιών έγινε καθαρά με δική τους δουλειά, χωρίς κανενός είδους παρέμβαση από εκπαιδευτικούς. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας», λέει στα «Νέα της Λέσβου» η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Μαρία Τζουρά.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πολλά σχολεία και από τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου που παρουσίαζαν on line τις εργασίες τους. Τα αποτελέσματα του Περιφερειακού διαγωνισμού αναμένεται ν’ ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Ο τελικός

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.

Τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φέτος για πρώτη φορά εισάγει μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του τελικού τον Φεβρουάριο.