Σε δυο ομίλους φέτος η Α’ Τοπική

261

Η είδηση που βγήκε την Δευτέρα το απόγευμα από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ ήταν η νέα μορφή που θα έχει το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, το οποίο θα γίνει σε δυο ομίλους. Αν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Σταύρος Ψαρρόπουλος, δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην προκήρυξη που θα βγει τις επόμενες ημέρες, εντούτοις το προσχέδιο είναι έτοιμο και από φέτος η Α’ κατηγορία αλλάζει.

Ο καταρτισμός θα γίνει με βάση την περσινή κατάταξη των ομάδων με τις ομάδες που τερμάτισαν σε ζυγό αριθμό να πηγαίνουν στον έναν όμιλο και αυτές που τερμάτισαν σε μονό αριθμό στον άλλον. Ο Διαγόρας που έπεσε από την Γ’ Εθνική λαμβάνει τον αριθμό 1 στην κατάταξη, ενώ ο Αίγειρος που δεν θα παίξει Γ’ Εθνική, αλλά ξανά στο τοπικό θα έχει τον αριθμό 17. Έτσι με βάση την κατάταξη αυτή, οι δυο όμιλοι θα έχουν ως εξής:

1ος όμιλος

-Διαγόρας

-Αιγέας

-Αετός

-Αρίων Μ.

-Ανδρονικάς

-Πολιχνίτος

-Αρίων Π.

-Παλλεσβιακός

-Αίγειρος

2ος όμιλος

-Όλυμπος

-Ατρόμητος

-Αναγέννηση

-Μεσότοπος

-Οδυσσέας Ελύτης

-Αλκιβιάδης

-Απόλλων Δαφίων

-Προοδευτική

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν έναν νέο από όπου θα προκύψει ο πρωταθλητής, χωρίς άλλη διαδικασία μπαράζ, ενώ οι ομάδες από την 5η θέση και κάτω θα παίξουν μεταξύ τους σε άλλον όμιλο για την παραμονή. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρχει μοριοδότηση ανάλογα με την θέση που θα τερματίσει η κάθε ομάδα μετά την πρώτη φάση, ούτε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.

 

Ενωσιακός προπονητής ο Γιώργος Κομνηνός

Ο Γιώργος Κομνηνός θα είναι, τελικά, φέτος ο προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο των Μικτών ομάδων Νέων και Παίδων. Αυτό ανακοινώθηκε στην προχθεσινή συνέλευση της ΕΠΣΛ, με τον Σταύρο Ψαρόπουλο να εξηγεί πως από φέτος ο προπονητής θα είναι ένας και στις δυο ομάδες, έχει προσληφθεί για απασχόληση  όλη την σεζόν και με πλάνο τριετίας. Αν και αρχικά υπήρχε σκέψη και πρόθεση από πλευράς ΕΠΣΛ να προσληφθεί ένας προπονητής χωρίς άλλες υποχρεώσεις σε σωματείο, έχοντας καταθέσει πρόταση στον Χρήστο Πελέκη, εντούτοις ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ σε αυτήν, η οποία περιελάμβανε εκτός από τις Μικτές και την δημιουργία γυναικείας ομάδας, με την Ένωση να στρέφεται τελικά στην επιλογή του Κομνηνού.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε αντίδραση από πλευράς Αρίωνα Μ., της προηγούμενης δηλαδή ομάδας του κ. Κομνηνού, με τον εκπρόσωπό του κ. Σαπουνά να ζητά η επιλογή να γίνεται μετά από προκήρυξη της θέσης από την ΕΠΣΛ και όχι απευθείας από τον κ. Ψαρόπουλο, ενώ έθεσε και θέμα για το κατά πόσο θα μπορεί ένας προπονητής που βρίσκεται σε πάγκο σωματείου να κάνει καλά την δουλειά του και ως ενωσιακός.  Ο κ. Ψαρόπουλος απαντώντας τόνισε πως πρόθεση της ΕΠΣΛ ήταν πράγματι να πάρει έναν προπονητή που δεν θα έχει υποχρεώσεις και γι’ αυτό έκανε σχετική πρόταση στον κ. Πελέκη, αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ παρότι περίμεναν στην ΕΠΣΛ τρεις εβδομάδες.

 

Εγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Πλην των δυο παραπάνω ειδήσεων η Γενική Συνέλευση κύλησε ομαλά, με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό να εγκρίνονται ομόφωνα (λευκό ψήφισε ο Φιλοκτήτης μόνο στον διοικητικό απολογισμό), ενώ έγιναν αναφορές τόσο στα πρωταθλήματα υποδομής όσο και στην συμμετοχή μικρών και μεγάλων ηλικιακά παικτών. Όσο για το πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής,  η μορφή του θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής που θα γίνουν, καθώς υπάρχουν και ομάδες που ακούγεται πως δεν θα κατεβούν φέτος αλλά και σωματεία που επανέρχονται στην δράση.