Σπεύσατε για τις 13 θέσεις στο Ζαχάρειο

890

Μέχρι και σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους στο Ζαχάρειο Γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής για την κάλυψη 13 θέσεων υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ιδρύματος για το καλοκαίρι. Σημειωτέον ότι από το Δήμο έχει ζητηθεί για το Ζαχάρειο με αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών η έγκριση για πρόσληψη 16 οχταμηνιτών. Καθώς ωστόσο η έγκριση ακόμα δεν έχει δοθεί, το ίδρυμα προχωρά στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του με δίμηνες συμβάσεις για τις 13 θέσεις που προαναφέραμε και για τις οποίες ήδη έχουμε γράψει με διαδοχικά δημοσιεύματά μας (τις δυο προηγούμενες εβδομάδες, τόσο για την επικείμενη τότε προκήρυξη όσο και με σχόλιό μας μόλις δόθηκε η πρόσκληση για τις θέσεις την περασμένη εβδομάδα), ώστε οι αναγνώστες μας που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για να απασχοληθούν να είναι άμεσα ενημερωμένοι!

Οι θέσεις των 13 υπαλλήλων που θα προσληφθούν αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ανάγκες. Υπενθυμίζουμε ότι το Γηροκομείο φιλοξενεί 50 ηλικιωμένους και το μόνιμο προσωπικό που προβλεπόταν στον πρώτο Κανονισμό Λειτουργίας ήταν 10 άτομα. Εξ’ αρχής υπήρχε πρόβλημα με την περίθαλψη των τροφίμων και γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια η λειτουργία του ενισχύεται με συμβασιούχους υπαλλήλους που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο. Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ακριβώς εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς προσωπικού.

Η Διοίκηση του Γηροκομείου πήρε την απόφαση να τροποποιήσει τον Κανονισμό, ο οποίος πλέον προβλέπει 25 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων. Παράλληλα, αυξήθηκε και ο αριθμός των συμβασιούχων που μπορεί να απασχολεί, από 10 σε 20 εργαζόμενους.

Σήμερα το Ζαχάρειο λειτουργεί με 8 μόνιμους υπαλλήλους (οι δύο έχουν αποχωρήσει), 10 εργαζόμενους με οχτάμηνες συμβάσεις και 3 κοινωνικούς φροντιστές που είχαν προσληφθεί το περασμένο φθινόπωρο με ετήσιες συμβάσεις έργου.

 

Έρχονται μόνιμες θέσεις

 

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Στέφανος Αποστόλου, είναι αποφασισμένος να δώσει οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο Ίδρυμα με την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας, προκειμένου αφενός να αυξήσει τις θέσεις των μόνιμων υπαλλήλων και αφετέρου να εξασφαλίσει την δυνατότητα να προσλαμβάνει περισσότερους συμβασιούχους, ανάλογα με τις ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν προωθηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις αναγκαίες εγκρίσεις.