Στη Λήμνο ο Φάρος με Μανωλόπουλο προπονητή

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσουν φέτος οι φίλαθλοι της Λήμνου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και αυτό γιατί προχωρά και έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί η μετακόμιση της ομάδας μπάσκετ του Φάρου στο γειτονικό μας νησί, την οποία θα χρησιμοποιήσει φέτος ως έδρα. Η οικογένεια Μπούμπουρα προσπαθεί να φέρει την Λήμνο στο προσκήνιο και τα καταφέρνει με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Παντελής Μπούμπουρας  ασχολήθηκε πέρυσι με τον Γ.Σ.Λ. Φάρο, κρατώντας ανταγωνιστικούς τους Θεσσαλούς στη μάχη για την παραμονή στην Basket League, που έπαιζαν στην Λάρισα. Η παραμονή επιτεύχθηκε και πλέον ο ισχυρός άντρας της ομάδας θέλει να την μεταφέρει στη Λήμνο, όπου και θα σταθεροποιηθεί. Για τον λόγο αυτό πριν από μερικές ημέρες ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Κονδύλης, μετέβη στο νησί μαζί με τον γιο του Παντελή Μπούμπουρα, Σπύρο, ώστε να ελέγξουν την πρόοδο των εργασιών που αφορούν την ανακαίνιση του κλειστού γηπέδου που υπάρχει στο νησί, που αν όλα πάνε καλά θα έχουν ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος ο Παντελής Μπούμπουρας, μιλώντας στο limnosreport έδωσε το στίγμα του για την φετινή σεζόν:  «Όπως φαίνεται, παρόλο που υπάρχουν αρκετά εμπόδια, είμαστε σε καλό δρόμο για να έρθει η ομάδα στην Λήμνο. Ο σκοπός μου που αγόρασα αυτή την ομάδα είναι για να πάει στην Λήμνο. Δεν με ενδιαφέρει να παίξει πουθενά αλλού, μόνο στην Λήμνο. Το έκανα γνωστό στον πρόεδρο. Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Δεν υπάρχει γήπεδο και πρέπει να το αναμορφώσω. Πρέπει να βρούμε τα κατάλληλα σπίτια. Ελπίζω πως στο καινούριο πρωτάθλημα η ομάδα θα παίζει στην Λήμνο. Είμαι ευχαριστημένος και οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα με βοηθούν πάρα πολύ. Έχουν αγκαλιάσει το θέμα. Πιστεύουν πως είναι καλό σε ένα ακριτικό νησί να υπάρχει μία ομάδα. Κάθε Σάββατο η Ελλάδα θα ακούει για την Λήμνο και τους είμαι υπόχρεος εκ των προτέρων».

 

Ο Μανωλόπουλος στον πάγκο

 

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ένας από τους πλέον ταλαντούχους τεχνικούς, θα είναι στον πάγκο του Φάρου φέτος. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητή από το Περιστέρι τη σεζόν 2004-2005 και την περίοδο 2005-2006 βρέθηκε στο Μακεδονικό. Από εκεί «μετακόμισε» στο Μαρούσι όπου έμεινε από το 2006 έως το 2011. Τη σεζόν 2011-2012 ανήκε στο δυναμικό του Άρη για να βρεθεί την επόμενη χρονιά (2012) έως το 2015 στον Παναθηναϊκό. Το 2015 ξεκίνησε τη σεζόν ως πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την ίδια χρονιά ως βοηθός προπονητή στην ΑΕΚ, όπου και έμεινε ως βοηθός έως το 2017. Ξεκίνησε τη χρονιά του 2017 ως πρώτος προπονητής της ΑΕΚ. Τέλος, ως βοηθός προπονητή συνεργάστηκε και στην Εθνική μας ομάδα τις σεζόν 2011 και 2012.

Ο νέος προπονητής του Φάρου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι επικεφαλής της νέας προσπάθειας της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο. Ξέρω ότι είναι ένα εγχείρημα που θα ολοκληρώσει το όνειρό τους ώστε η Λήμνος να αποκτήσει μία ομάδα μπάσκετ, η οποία μάλιστα θα αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί λοιπόν να φέρουμε αυτήν την «αποστολή» εις πέρας ώστε να αποκτήσει η Λήμνος μια μπασκετική ταυτότητα και να καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων όσων ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα. Τέλος, στόχος μας είναι να φέρουμε όλον τον κόσμο του νησιού στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε έναν νέο πυρήνα υγιών φιλάθλων, που θα μας στηρίζουν και θα μας ακολουθούν παντού».

 

Ποιος είναι ο Παντελής Μπούμπουρας

 

Ο Παντελής Μπούμπουρας γεννήθηκε στη Λήμνο. Ήρθε στην Αθήνα το ‘70 στην εποχή που η οικοδομή άρχισε να αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και ιδίως μεταπολιτευτικά όταν δημιουργήθηκε εν πολλοίς η σημερινή ρυμοτομία της πόλης. Στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του διαδρομής δούλεψε ως οικοδόμος, ενώ ταυτόχρονα φοίτησε σε Ανώτερη Σχολή για να λάβει το πτυχίο ηλεκτρολόγου. Το 1981 ίδρυσε τη δική του εταιρεία με ειδικότητα στη μελέτη και εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Το 1997 μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους αρκετοί φίλοι και συνεργάτες του, ήταν ο μόνος που αποφάσισε να παραμείνει στην Ουκρανία, έχοντας ήδη δεχτεί πρόταση συνεργασίας από τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας, Μηχανική.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε τη GEFEST με ειδίκευση στις κατασκευές και έδρα την Ουκρανία. Σήμερα, 20 χρόνια μετά την εγκατάστασή του στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, είναι ένας από τους κραταιούς επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής και πρόεδρος της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό. To  όνομά του είχε εμπλακεί κάποια στιγμή και με το ενδεχόμενο απόκτησης του Άρη, το οποίο ωστόσο ουδέποτε έγινε πράξη, με τον ίδιο στη συνέχεια να αποσύρει το ενδιαφέρον του. «Αν κάτι χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, είναι μια ικανή ομάδα», λέει, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα, επιμένοντας στην ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. Ο ίδιος έχει καταρτίσει επενδυτικό σχέδιο που ξεπερνάει τα 70 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και αγροτικών εκτάσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα του.