Στη Βουλή η Τροπολογία για τον ΦΠΑ

494

Διά χειρός του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου και – για πρώτη φορά – με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η Τροπολογία για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά ένα έτος στα νησιά του προσφυγικού βρίσκεται από προχθές το απόγευμα στη Βουλή και αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική (άσυλο).
Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση από την Αθήνα, μέσω της οποίας επισημαίνεται ο ρόλος του προέδρου του κόμματος και συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου και τη δέσμευση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση να εξαιρεθούν από την αύξηση του Φ.Π.Α., ζήτησε από τους βουλευτές κ. Χ. Αθανασίου (Λέσβου), Μ. Κόνσολα (Δωδεκανήσου) και Ν. Μηταράκη (Χίου) να καταθέσουν σχετική τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το προσφυγικό και μεταναστευτικό.
Με την εν λόγω τροπολογία, ζητείται από την Κυβέρνηση η δωδεκάμηνη παράταση του ειδικού καθεστώτος του νησιωτικού Φ.Π.Α. για τα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση»….

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»