Στον αγώνα ζωής δεν είναι μόνος

Διανύοντας πλέον τον τρίτο μήνα της νοσηλείας του στο Ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών «Ελπίδα» (Μαριάννα Βαρδινογιάννη) και δίνοντας ανάμεσα στους γονείς του και στους γιατρούς τον δικό του αγώνα για τη ζωή, ο μικρός Άγγελος δεν βρίσκεται μόνος. Πολύ δε, περισσότερο ο Γολγοθάς που βαδίζει πριν καλά-καλά γνωρίσει τη ζωή, όχι μόνο δεν αφήνει αδιάφορη την τοπική κοινωνία αλλά και τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα που αγωνίστηκαν την περασμένη Πέμπτη με τους παλαίμαχους της Εθνικής Ελλάδος στον Ταρλά, που αποτέλεσε μία ακόμα ευκαιρία για την οικονομική στήριξη της οικογένειας.

Πρόκειται για τα έσοδα από τις μετακινήσεις των δύο ομάδων στο νησί μας, τα οποία θα πληρώσει ο Δήμος και θα κατευθυνθούν στους γονείς του μικρού αγοριού, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα του στην Αθήνα. Η αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία λήφθηκε από τον ιδιοκτήτη του γραφείου «Paris Tours», Πάρη Μολυβιάτη, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό και μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει άλλη μια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση διοργάνωσης ενός ακόμα φιλικού αγώνα τοπικών ομάδων, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικογένεια, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για τον αγώνα αναμένονται μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Αισιοδοξούν οι γιατροί

 Το Ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών «Ελπίδα» είναι ένα νοσοκομείο που έχει αδελφοποιηθεί με μεγάλα εξειδικευμένα νοσοκομεία Παίδων του πλανήτη μας, διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ ακολουθεί έναν φιλόδοξο προγραμματισμό για την ανάπτυξή του στο μέλλον. Χωρίς υπερβολή πρόκειται για έναν φάρο ελπίδας στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο κάθε χρόνο περίπου 700 μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχοντας υποστήριξη. Ένα όραμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου «Ελπίδα» για το παιδί και τον άνθρωπο.

Η οικογένεια

 Σύμφωνα με την οικογένεια του μικρού Άγγελου, οι θεράποντες ιατροί αισιοδοξούν πως το μόλις 5,5 ετών αγόρι θα καταφέρει μέσα στο 2017 να βγει νικητής και να επιστρέψει προς το τέλος του έτους πίσω στη Μυτιλήνη, αν και θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά για τυχόν υποτροπή. Επί του παρόντος οι γιατροί δεν συζητούν για το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης μυελού των οστών, καθώς ο μικρός ανταποκρίνεται πολύ καλά στις χημειοθεραπείες έχοντας υποβληθεί ήδη στην τρίτη θεραπεία σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο.

Ο μικρός Άγγελος ζει μια, όσο αυτό είναι δυνατό, «φυσιολογική» ζωή, καθώς φιλοξενείται με τους γονείς του σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Ελπίδα», όπως όμως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ιδιαίτερα αυστηρά ως προς την αποστείρωση και τις επαφές του παιδιού, καθώς ο οργανισμός του είναι αδύναμος λόγω της ανοσοκαταστολής στην οποία βρίσκεται.

Η οικογένεια παρότι και οι δύο γονείς είναι άνεργοι δεν έχει ζητήσει βοήθεια από πουθενά, είναι όμως συγκινητική η ανταπόκριση της λεσβιακής κοινωνίας για τη στήριξή της. «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες μας για το ενδιαφέρον τους και για τη βοήθεια  που έχουμε μέχρι τώρα. Για εμάς αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και εύχομαι ειλικρινά να μην βρεθεί κανένας άλλος γονιός στη δική μας θέση. Ο μικρός μας Άγγελος αγωνίζεται και, ναι, για πρώτη φορά είμαστε αισιόδοξοι όπως μας λένε οι γιατροί πως θα τα καταφέρει και θα βγει νικητής. Παρότι ο οργανισμός του παιδιού μας αντιδρά θετικά στις θεραπείες είναι νωρίς ακόμα για να μας προσδιορίσουν πότε θα τελειώσει ο κύκλος για να επιστρέψουμε στη Μυτιλήνη. Μπορεί σε ένα χρόνο, μπορεί σε λιγότερο. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, καθώς για παράδειγμα ένα κρυολόγημα του παιδιού η υγεία του οποίου είναι ευάλωτη μεταθέτει προς τα πίσω τις θεραπείες. Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία που μου δίνετε τον κ. Πάρη Μολυβιάτη και τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό που μας θυμήθηκαν με αφορμή και την έλευση της Μπαρτσελόνα στη Λέσβο, καθώς και κάθε πολίτη που έχει δείξει μέχρι τώρα ενδιαφέρον σε αυτή τη δύσκολη στιγμή μας», είπε ο πατέρας του μικρού Άγγελου στα «Νέα της Λέσβου».

Δεν θα τον αφήσουμε μόνο του

 Για το μικρό αγόρι που εισήχθη εσπευσμένα με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στο Ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» στις 28 Μαρτίου, όπως έχουν γράψει ήδη τα «Νέα της Λέσβου»,  η ζωή δεν του χαμογέλασε. Διαγνώστηκε από νωρίς με καρδιολογικό πρόβλημα και υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο, ενώ συνέχιζε να παρακολουθείται για την πορεία της υγείας του. Το Μάρτιο είχε γίνει η τελευταία επίσκεψη της οικογένειας στο Ωνάσειο και μετά τον τελευταίο κύκλο εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως το πρόβλημα στην καρδιά του έχει αποκατασταθεί και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη μετέπειτα ζωή του.

Ποιος θα το περίμενε όταν επέστρεφαν όλο χαρά στη Μυτιλήνη τότε πως μια σχετική ανορεξία που εμφάνισε το 5,5 ετών παιδί ήταν από τα πρώτα συμπτώματα της λευχαιμίας, η οποία επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα από ιδιώτη παιδίατρο κατόπιν των αποτελεσμάτων αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί ο Άγγελος σε μικροβιολογικό εργαστήριο της Μυτιλήνης.

Αν και οι θεραπείες του καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, η πολύμηνη νοσηλεία του παιδιού στην Αθήνα και η παρουσία των δύο άνεργων γονέων προκαλεί πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις. Οι δύο γονείς προς τιμήν τους δεν ζητούν βοήθεια από κανέναν, υπάρχει όμως ένας αριθμός λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς για όποιους ενδεχομένως θελήσουν να συμβάλουν από το υστέρημά τους:

Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 6355-139671-231 ΙΒΑΝ:  6701713550006355139671231.

Μπορούν βέβαια να επικοινωνήσουν με τον 40χρονο πατέρα του Άγγελου στο τηλέφωνο 6988973123, τα στοιχεία του οποίου ωστόσο δεν δημοσιεύουν τα «Νέα της Λέσβου» για λόγους που γίνονται εύκολα κατανοητοί.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here