Τα Μιστεγνά με φόρα στη φετινή «Schoolovision»

Μετά την ψυχρολουσία του αποκλεισμού της χώρας μας από τον πρώτο προκριματικό της Eurovision,  οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μιστεγνών εκπροσωπώντας τη χώρα μας φιλοδοξούν να μας βγάλουν φέτος ασπροπρόσωπους, στην μαθητική Eurovision, τη Schoolovision, με μια πολλά υποσχόμενη συμμετοχή και με την πολύτιμη  βοήθεια των «Κόζα Μόστρα».

Το παραδοσιακό θρακιώτικο «Λιανοχορταρούδια» ερμηνεύουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μιστεγνών, στην ροκ διασκευή των «Κόζα Μόστρα» που περιλαμβάνει και αγγλικό στίχο. Συνδυάζοντας έτσι τέλεια παραδοσιακούς ελληνικούς, μαζί με ροκ ρυθμούς και τον ελληνικό με τον  αγγλικό στίχο,  το σχολείο των Μιστεγνών μπαίνει με φόρα φέτος στη διοργάνωση με μια συμμετοχή που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον.

Φέτος ο θεσμός της Schoolovision συμπληρώνει τα 10 χρόνια, όσες και οι συμμετοχές του Δημοτικού σχολείου Μιστεγνών, χάρη στη Διευθύντρια Ελένη Βαϊβάη που έχει βάλει τη σφραγίδα της σε όλες τις συμμετοχές. Οι μαθητές αυτού του μικρού σχολείου στο χωριό των Μιστεγνών, από την Α’ τάξη, μεγαλώνουν με την ιδέα της συμμετοχής στο διαγωνισμό, καθώς μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξης παίρνουν κάθε χρόνο μέρος. «Είναι κάτι που έχει συνδεθεί πλέον με το σχολείο μας. Το κάνω με πολύ μεράκι κάθε χρόνο και τα παιδιά συμμετέχουν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Το περιμένουν, το χαίρονται και διασκεδάζουν την κάθε στιγμή», λέει στα «Νέα της Λέσβου» η κ. Βαϊβάη.

Ο Ηλίας Κόζας δέχθηκε με χαρά το αίτημα του σχολείου να διαθέσει το τραγούδι τους ενορχηστρωμένο,  ενώ με την πολύτιμη βοήθεια του Στρατή Αλτιπαρμάκη έγινε η ηχογράφηση. Τα γυρίσματα του βίντεο της συμμετοχής στο διαγωνισμό έγιναν στο ιστορικό ξενοδοχείο «Σάρλιτζα Παλλάς» της Θερμής και στο Μύλο της Θερμής.

Πήραν μέρος μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου και συγκεκριμένα οι: Κατερίνα Μανδαμαδιώτη, Μαρία Λαμπρινού, Χρύσα Καμπάνη (τραγούδι και χορό) και Κατερίνα Ρουμελιώτη, Στεφανία Μπότη, Παναγιώτης Κατζανός, Στράτος Σάλτας, Παναγιώτης-Ταξιάρχης Κατζανός, Δημήτρης Παρασκευάς, Κώστας Διμπαμπής, Βαλάντης Βαρταλαμής.

Μέχρι τώρα, από τη δεκάχρονη διαδρομή του στο διαγωνισμό τραγουδιού, το Δημοτικό σχολείο Μιστεγνών έχει καταφέρει να μπει δυο φορές στην πρώτη δεκάδα, ενώ φέτος φιλοδοξεί να πετύχει μια ακόμη καλύτερη θέση.

Τα βίντεο από όλα τα σχολεία στάλθηκαν στις 4 Μαΐου προκειμένου να αναρτηθούν στον ιστότοπο του διαγωνισμού και να μπορούν τα σχολεία να τα παρακολουθήσουν. Σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου , θα γίνει το live voting στις 11 ώρα Ελλάδος, στο οποίο ψηφίζουν μόνο τα σχολεία των 32 χωρών, που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση schoolovision2018.blogspot.com μπορείτε να δείτε το βίντεο της ελληνικής συμμετοχής, καθώς και τις συμμετοχές των άλλων χωρών της φετινής διοργάνωσης. Καλή επιτυχία Μιστεγνά!