Τα σωματεία μίλησαν, η ΕΠΣΛ αποφασίζει

392

Συγκέντρωση των σωματείων της Α’ κατηγορίας πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΕΠΣΛ, με θέμα τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Παρουσία των 15 από τα 17 σωματεία συνολικά, παρόντος του προέδρου της ΕΠΣΛ Σταύρου Ψαρρόπουλου, καθώς και μελών της επιτροπής Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων, ακούστηκαν οι απόψεις όλων των παρευρισκομένων αναλύοντας ο καθένας την άποψή του όσον αφορά την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ μετά και από την δική του τοποθέτηση, ενημέρωσε τα σωματεία ότι θα θέσει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο με όλα όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των σωματείων και αφού λάβει υπόψη όλους τις παραμέτρους, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση για τον τρόπο τέλεσης του πρωταθλήματος της σεζόν 2018 – 2019, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 17 Αυγούστου.

 

Οι περισσότεροι θέλουν έναν όμιλο

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των σωματείων τάχθηκαν υπέρ του ενός ομίλου, θεωρώντας πως το πιο δίκαιο είναι όλοι να παίξουν με όλους. Μάλιστα κάποιοι εξέφρασαν την άποψη να μην γίνουν καθόλου μπαράζ και ο πρωταθλητής  αλλά και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, να αναδειχτούν από την κανονική περίοδο.

Από την άλλη υπήρξε η άποψη πως θα πρέπει να γίνουν δυο όμιλοι, καθώς με έναν και με μπαράζ, οι ομάδες θα παίξουν 38 παιχνίδια συν αυτά του κυπέλλου, θα φτάσουν τα 40, αριθμός πολύ μεγάλος για ένα ερασιτεχνικό σωματείο, σε αντίθεση με τους δυο ομίλους όπου τα παιχνίδια θα είναι περίπου 30. Εκτός αυτού βέβαια τίθεται και θέμα ημερομηνιών, καθώς θα χρειαστούν πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές για να βγει το πρόγραμμα.

Από την πλευρά της η ΕΠΣΛ φαίνεται να προσανατολίζεται σε δυο ομίλους και δεν συζητά καν να μην υπάρχουν μπαράζ, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχουν πολλές αδιάφορες ομάδες από νωρίς. Υπήρξε ακόμα η πρόταση από σωματείο, να γίνει ένας όμιλος και να μπουν στα μπαράζ για τον πρωταθλητή οι 8 πρώτες ομάδες, οι οποίες θα παίξουν χιαστί σε νοκ-άουτ παιχνίδια (1-8, 2-7 κτλ.), κάτι που επίσης θα το εξετάσει η ΕΠΣΛ.

 

Νοκ άουτ το κύπελλο φέτος

Δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές φέτος το Κύπελλο Λέσβου, του οποίου η προκήρυξη δημοσιεύθηκε από την ΕΠΣΛ. Η μόνη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι πως σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Β’ τοπικής με ομάδα της Α’, δεν θα είναι απαραίτητα γηπεδούχος αυτή της μικρότερης κατηγορίας, αλλά όπως θα προκύψει από την κληρωτίδα. Στους αγώνες Κυπέλλου συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΛ και προαιρετικά τα σωματεία της Β΄ κατηγορίας.

Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή από την Α΄ – Β΄ κατηγορία μετά από κλήρωση θα αγωνισθούν σε μονούς αγώνες νοκ-άουτ. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 08 – 09 Σεπτεμβρίου 2018. Οι αγώνες της Β΄ φάσης θα διεξαχθούν στις 22 – 23 Σεπτεμβρίου Οι προκριματικοί αγώνες Α΄ φάσης θα διεξαχθούν μεταξύ των σωματείων της ΕΠΣΛ που θα δηλώσουν συμμετοχή, έπειτα από κλήρωση που θα διενεργηθεί δημόσια, παρόντων των εκπροσώπων των σωματείων. Η ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη θεωρείται γηπεδούχος. Τα παιχνίδια θα είναι μονοί αγώνες στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη. Η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 19:00. Ο Τελικός Κυπέλλου για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό τάπητα στην Λέσβο.