Το TEDX Lesvos τολμά και ξεχωρίζει!

To 4o TEDxLesvos με θέμα «Daring», τόλμησε και πέτυχε! Στην εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός  και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο, εκτός από ιδέες και ιστορίες που  παρουσίασαν οι ομιλητές, κατάφερε να διαδώσει την χαρά, την διασκέδαση και την αίσθηση μιας συνολικά μεγάλης και αξιόλογης παραγωγής, αποτέλεσμα πολύμηνης προετοιμασίας, αλλά πάνω από όλα αποτέλεσμα της δημιουργικότητας, του κεφιού και της ενέργειας της μεγάλης ομάδας του TEDxLesvos.
Η θεματική του φετινού event, το “daring”, «τολμώντας», πλαισιώθηκε με ομιλίες γεμάτες δύναμη και θετική ενέργεια, που μετέδωσαν το πάθος των ομιλητών και άνοιξαν νέους δρόμους αναζήτησης  «κορυφών» και «προκλήσεων» για το κοινό που παρακολούθησε με κάθε τρόπο, ζωντανά την εκδήλωση. Πλαισιώθηκε επίσης με εκπληκτικά δρώμενα υψηλού επιπέδου με ταλαντούχους performers,  που απογείωσαν την δυναμική της εκδήλωσης.

Ξεχωριστοί οι φετινοί ομιλητές, όπως η Κική Τσακαλδήμη, διοργανώτρια του TEDX Αλεξανδρούπολης, και η μοναδική Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ. Ο Ηλίας και η κόρη του Ελπίδα Κουρτζή που μοιράσθηκαν την ιστορία σχεδόν δυο αιώνων της οικογένειας κεραμιστών. Η Πρωταθλήτρια του Άλματος Επί κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου. Η Αναστασία Σκούρτσου-Αναγνώστου, η πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου Συν-εξέλιξη, μοιράσθηκε την εμπειρία του να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί με αυτισμό. Η Ρηνιώ Συμεωνίδου που ασχολείται με το γονεϊκό και εκπαιδευτικό ακτιβισμό, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα δικαιώματα των μειονοτικών παιδιών, ο μηχανουργός  Παναγιώτης Διμπαμπής που δοκιμάζει τα όρια της αντοχής του συμμετέχοντας στη διεθνή διοργάνωση τριάθλου και είναι ο μοναδικός «Iron man» της Λέσβου.

TEDxLesvos όμως δεν είναι μόνο ομιλίες. Είναι μια υπέροχη γιορτή που συμμετέχουν εθελοντές και κοινό μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, για να αλλάξουμε τον μικρό αλλά και τον μεγάλο μας κόσμο. Αυτό ακριβώς συνέβη στο Δημοτικό κήπο, δίπλα στο Δημοτικό θέατρο κατά τα διαλείμματα, με τους θεατές να γίνονται ένα με τους ομιλητές, να συγχρωτίζονται, να ανταλλάσσουν απόψεις, να συζητούν σε ένα χαλαρό περιβάλλον με καφέ, γλυκό, φαγητό, και μουσική! Ουσιαστικά ανέδειξαν έναν υπέροχο  χώρο πρασίνου και  αναψυχής.
Για φέτος, η διάδοση ιδεών που αξίζουν, βασική αρχή και “moto” των TEDx, ολοκληρώθηκε με μια πρωτοβουλία που σχετίζεται με την αειφορία. «Πραγματοποιήσαμε ένα green event όπου το σύνολο του υλικού που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο, Περνώντας έτσι το  μήνυμα του σεβασμού στη φύση και του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί.

Το TEDx είναι μια συνεχής ροή πολύτιμης πληροφορίας από όλο τον κόσμο που κυκλοφορεί με κάθε τρόπο. Φέτος εκτός από πληροφορία και ιδέες μαζέψαμε κι άλλη δύναμη και αγάπη από τον κόσμο για να συνεχίσουμε με την ίδια ποιότητα και ακόμη περισσότερη τις επόμενες χρονιές», αναφέρουν οι διοργανωτές.