Τέσσερα μετάλλια για τους μαθητές του Γυμνασίου Πέτρας

Επέστρεψαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πέτρας από την Πρώτη Σερρών, όπου εκπροσωπώντας το Βόρειο Αιγαίο συμμετείχαν στην 13η Μαθητιάδα, με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές τους.

Για 5 ημέρες 700 μαθητές και μαθήτριες από 50 νομούς της Ελλάδας και σχολεία της ομογένειας από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική αναβιώνουν τους Ολυμπιακούς αγώνες λαμβάνοντας μέρος επίσης και σε πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις.

Η «Μαθητιάδα» είναι ένας θεσμός, όπου κάθε δύο χρόνια μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων όλης της χώρας, καθώς και από την ομογένεια (Αμερική, Αφρική, Ευρώπη) συναντιούνται στην Πρώτη Σερρών, όπου αναμετρώνται σε Ολυμπιακά αθλήματα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Πέτρας εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο και το Βόρειο Αιγαίο. Πήρανε μέρος σε αρκετά αθλήματα και κατάφεραν μάλιστα να αποσπάσουν και σημαντικές διακρίσεις λαμβάνοντας 4 μετάλλια.

Η Ευαγγελοπούλου Μαρία πήρε την 1η θέση στα 350 μέτρα, ο Βελούτσος Οδυσσέας την 1η θέση στο Ταε-Κβον-Ντο, ο Παπουτσάνης Στράτος την 3η θέση στο Ταε-Κβον-ντο, ο Μαριόλας Παύλος την 3η θέση στο κανό ταχύτητας. Ακόμη οι μαθητές του Γυμνασίου Πέτρας αγωνίστηκαν στην τοξοβολία (Μωυσή, Κανελλοπούλου, Μαριόλας, Παπουτσάνης, Βελούτσος), ιππασία (Κανελλοπούλου), 1.000 μέτρα, Τραμπολίνο (Μωϋσή) και ξιφασκία (Μαριόλας, Βελούτσος, Κανελλοπούλου).

Μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες που θα την θυμούνται για όλη τους την ζωή.