«Θέλουν να εκτελέσουν τα συμβόλαια της διαπλοκής που δεν πρόλαβαν»

343

Με τη φράση «θέλουν να ολοκληρώσουν τα συμβόλαια της διαπλοκής που δεν πρόλαβαν», ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, εξαπέλυσε επίθεση στην Αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας στο πρόσφατο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι διαψεύστηκαν όσοι θεωρούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε παρένθεση στη διακυβέρνηση του κράτους, καθώς όπως είπε «παρά τους ευσεβείς πόθους ορισμένων όχι μόνο δεν είμαστε παρένθεση, αλλά είμαστε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που θα οδηγήσει τη χώρα να αφήσει πίσω της τα μνημόνια, την ταπείνωση και την αναξιοπρέπεια, που θα αποτελέσουν παρελθόν».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου, ο κ. Ρήγας εκτίμησε πως αν δεν είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βρισκόταν ακόμα στις οικονομικές συνθήκες του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου. «Εμείς αναμετρηθήκαμε με το παρελθόν», είπε ο κ. Ρήγας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά με αποφασιστικότητα, αν και αναγνώρισε πως και μετά το τέλος του δανειακού προγράμματος τον Αύγουστο θα συνεχίζουν να παραμένουν κάποιες δυσκολίες. Αναφέρθηκε όμως και στις νέες δυνατότητες που θα έχει μπροστά της η κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορεί να υπάρξει αύξηση στον κατώτατο μισθό και παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Ρήγας για σήμερα, δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου, κάλεσε τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς να συμμετάσχουν στις συνεδρίες, αναδεικνύοντας τα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου και παρότι επιτέθηκε ξανά στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως σε όλα τα περιφερειακά συνέδρια προσπάθησε να απομονώσει τους φορείς με ιδιοτέλεια και μικροκομματική σκοπιμότητα για την Λέσβο, ανέφερε ότι «δεν θέλω να πιστεύω ότι η αποχή που δήλωσαν κάποιοι φορείς εξυπηρετούν συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό τους καλώ να έρθουν στις συνεδρίες».

 

Το ξέκοψε για το ΦΠΑ

 Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παράτασης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα δώσει επιχειρήματα στους δανειστές ώστε να μην κλείσει η αξιολόγηση. Ο ίδιος μάλιστα ξένισε όταν απαντώντας σε ερώτηση των «Νέων της Λέσβου» για τον ήδη ισχνό τουρισμό του νησιού μας σημείωσε ότι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Λέσβου είναι η κτηνοτροφία και ο αγροτικός τομέας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος διαπιστώνει ισόρροπη ανάπτυξη στο νησί μας σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες η ανάπτυξη είναι μονόπλευρη και στρεβλή.

Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το γεγονός ότι ο ίδιος πρωτοστατούσε στα γεγονότα του ‘87 στο νησί μας ενάντια στη μεταφορά της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Ρόδο, ενώ τώρα επικρίνει τις κινητοποιήσεις των φορέων για το ΦΠΑ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι κατά την γνώμη του ήταν λάθος οι κινητοποιήσεις του ’87, καθώς όπως αποδείχθηκε, η ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη θέση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας έφερε πολλαπλάσια οικονομικά και αναπτυξιακά αποτελέσματα για τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.