Την Κυριακή η πόλη γεμίζει ποδήλατα

-Τα αιτήματα των ποδηλατών

Την Κυριακή θα λάβει χώρα στη Μυτιλήνη και άλλες πόλεις της χώρας η 12η ποδηλατοπορεία, παρακινώντας τους πολίτες να βάλουν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους και να ζητήσουν από τις τοπικές αρχές να μεριμνήσουν για τα αιτήματά τους. Ο Πο.Συ. Λέσβου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση και με ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:
«Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου. Φέτος λόγω του γεγονότος μήπως πέσει την ίδια μέρα των εκλογών αρχικά είχε μετατεθεί την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.
Δυστυχώς ήταν πολύ νωρίς σαν εποχή κι έτσι εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών με βροχόπτωση σε όλη την Ελλάδα, αναγκάστηκαν αρκετές πόλεις να αναβάλλουν την Ποδηλατοπορεία. Μια απ’ αυτές ήταν και η Μυτιλήνη. Μετά από ένα μήνα και παραπάνω, ελπίζουμε πια αυτή τη φορά στις 19 Μαΐου να έχει έρθει η άνοιξη για να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να διαμαρτυρηθούμε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας.
Είναι ώρα να αποκτήσει η Μυτιλήνη ποδηλατόδρομους. Κάντε τον ποδηλάτη να νιώσει ασφαλής, κάντε τον να αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να κατέβει στο κέντρο με το ποδήλατο. Βοηθήστε τα παιδιά της επόμενης γενιάς να μάθουν από μικροί να κινούνται με ασφάλεια με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για 12η χρονιά στους δρόμους στις 19 Μαΐου, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο.
Τα μηνύματα φέτος είναι: Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Μαζί μας για πρώτη φορά μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, μαμάδες με καρότσι, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, σύλλογοι ή ανεξάρτητα άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι’ αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει ότι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη μας πρέπει κάποτε να λάβει τέλος.
Στις 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Σαπφούς, ελάτε όλοι μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές. Ας κάνουμε όλοι μαζί πορεία για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωριμάζει».