Τον Ιούνιο η πρώτη προκήρυξη της Κοινωφελούς

613

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται εκτός απροόπτου να δοθεί στην δημοσιότητα η προκήρυξη του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για 25.000 θέσεις σε 274 δήμους της χώρας μας, μεταξύ των οποίων η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος.

Ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων έχει προτείνει προς το αρμόδιο Υπουργείο την κατανομή των θέσεων ανά Δήμο και συγκεκριμένα, για το Δήμο Λέσβου προτείνει 260 θέσεις, για τον Δήμο Λήμνου 60 και για τον Άγιο Ευστράτιο 6 θέσεις.

Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα της Κοινωφελούς Απασχόλησης, έτσι και το νέο θα προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ σε τρία στάδια με 8μηνες συμβάσεις για όλους.

Το πρώτο στάδιο θα ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο.

Οι Δήμοι μέσω της Κεντρικής Ένωσής τους ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θέσεις είναι φέτος κατά 3,1% αυξημένες συγκριτικά με το 2017.

Όπως και με τις προηγούμενες προκηρύξεις, έτσι και με τις φετινές για την Κοινωφελή Απασχόληση οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, ενώ οι αποδοχές κλιμακώνονται μηνιαίως στα 431,75 ευρώ καθαρά για εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, ενώ για άνω των 25 ετών στα 495,25 ευρώ.

 

Κριτήρια

 

Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Απασχόλησης θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.