Τρίτη θέση για τη Σκυταλοδρομία στο Μινσκ

-Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων

Αρκετά καλή η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας, εκεί που συμμετείχε και η Γρηγορία Κεραμιδά.
Η Ελλάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στη μικτή σκυταλοδρομία 800Χ600Χ400Χ200μ., το λεγόμενο «The Hunt», μια νέα μορφή αγωνίσματος που έκανε πρεμιέρα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ 2019.
Οι Χρήστος Κοτίτσας, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Κώστας Νάκος και Γρηγορία Κεραμιδά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να βρεθούν στην τρίτη θέση, πίσω μόνο από Γερμανία και Ουγγαρία, με χρόνο 4.36.74. Με την πορεία τους αυτή, χάρισαν στην Ελλάδα 8 βαθμούς, σε ένα σύστημα βαθμολόγησης των ευρωπαϊκών αυτών αγώνων, που κάθε αγώνισμα και αθλητής δίνει με την επιτυχία του κάποιους βαθμούς στην χώρα του, κάνοντας τους αγώνες πιο ομαδικούς.


Όσο για το αγωνιστικό σκέλος, η Κεραμιδά έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα της διαδρομής. Η αλλαγή με τον Νάκο δεν ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει, γεγονός που καθυστέρησε την Καλλονιάτισσα αθλήτρια, που κατάφερε όμως να βρει γρήγορα ρυθμό και να καλύψει την διαφορά, τερματίζοντας τρίτη, με την διαφορά από την Ουγγαρέζα αθλήτρια να είναι πολύ μικρή. Όμως, το γεγονός ότι χάσαμε μια θέση στη σκυταλοδρομία καταδίωξης αποδείχθηκε αρκετά σημαντικό, καθώς έφερε ανακατάταξη στην τελική βαθμολογία με την Ελλάδα να τερματίζει 3η στο γκρουπ της.
Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο Κώστας Δουβαλίδης, με τον πρωταθλητή της Ηφαιστίας Λήμνου να τερματίζει πρώτος στο αγώνισμα των 110 μέτρων με εμπόδια, χαρίζοντας στην Ελλάδα 12 βαθμούς. Ο Δουβαλίδης τερμάτισε με χρόνο 13.72, χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.