«Τσάι και συμπάθεια» από Μηταράκη σε Βέρρο

  • Εντείνουν τα μέτρα για τις ροές και συνεχίζουν τις μετακινήσεις στην ενδοχώρα
  • Νότης Μηταράκης στα «Νέα της Λέσβου»: «Όσο δεν υπάρχει προοπτική άλλης λύσης μένουμε στη Μόρια»

Με έμφαση στις προσπάθειες  για συγκράτηση των ρόων, αλλά και τις κινήσεις αποσυμφόρησης – που συνεχίζονται αθόρυβα – το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προσπαθεί να βρει απαντήσεις στον δυσεπίλυτο γρίφο της Μόριας. Αυτό που φαινόταν εφικτό προεκλογικά, στην πράξη αποδείχθηκε δαιδαλώδες. Οι συγκρούσεις των νησιωτών με τα ΜΑΤ τον περασμένο Φεβρουάριο έκαναν την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της οργής των τοπικών κοινωνιών και την επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν χειροπιαστές λύσεις.
Ο Υπουργός Νότης Μηταράκης κάλεσε σε συνάντηση την Παρασκευή στην Αθήνα, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο -στον απόηχο των κρουσμάτων κορονοϊού που βρέθηκαν στη δομή καραντίνας, που πρόσφατα λειτούργησε και αποδείχθηκε μάλιστα… σωτήρια, δεδομένων των συνθηκών. Όμως ο Δήμαρχος συνεχίζει να δέχεται «βροχή» αντιπολιτευτικών πυρών κυρίως από το χώρο της ΝΔ, που του καταλογίζει την ευθύνη για την «αλλαγή» της θέσης (σς.αντί για τη δομή της Σκάλας Συκαμιάς, στην Εφταλού).
Η συνάντηση αυτή ,εκτός όλων των άλλων, φαίνεται να θέλει να στείλει και ένα μήνυμα προς την αντιπολίτευση …από δεξιά, να «πέσουν οι τόνοι», δείχνοντας ότι αν μη τι άλλο η κυβέρνηση στηρίζει τις ενέργειες του Δημάρχου.

Στο ΚΥΤ Μόριας επικεντρώνεται επί του παρόντος το «πλάνο» του Υπουργείου για τη διαχείριση της κατάστασης όσον αφορά στη Λέσβο. Αυτό είχε δηλώσει πρόσφατα στα «Νέα της Λέσβου» ο Υπουργός Νότης Μηταράκης και το επανέλαβε με νέες δηλώσεις του την Παρασκευή στα «Νέα της Λέσβου»: «Όσο δεν υπάρχει προοπτική άλλης λύσης, μένουμε εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.
 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»