«Η Βασίλισσα του Αιγαίου»

411

Το μυθιστόρημα της Σιμώνης Κατραμάδου  από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα» με τίτλο «Η Βασίλισσα του Αιγαίου-Το ταξίδι της Αταλάντας» θα παρουσιασθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο εκδήλωσης με το γενικό τίτλο «Αρχαϊκή Εποχή – Τα πρώτα φώτα του Ελληνικού πολιτισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου»,  που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με αφιέρωμα στην Αρχαϊκή εποχή στα νησιά του Β. Αιγαίου.

«Η Βασίλισσα του Αιγαίου» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Μυτιλήνη και στο Αιγαίο την εποχή της Σαπφούς. Μέσα από τις περιπέτειες της ηρωίδας παρουσιάζονται οι πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές πτυχές της εκπληκτικής εποχής που έζησε η μεγάλη μας  ποιήτρια Σαπφώ, ο Αλκαίος, ο Αίσωπος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, οι σοφοί Σόλων ο Αθηναίος και Πιττακός ο Μυτιληναίος, μια εποχή μεγάλων πολιτιστικών επιτευγμάτων στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Η έρευνα της συγγραφέως (εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν ανασκαφικά ευρήματα) διήρκεσε 4 χρόνια. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα περιπέτειας για την αναζήτηση της αυτογνωσίας. Το ταξίδι της ψυχής στην αναζήτηση του συντρόφου της.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με χαιρετισμούς τους η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλος Τριανταφυλλίδης. Στη συνέχεια θα μιλήσουν αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ακολούθως η συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ντέσυ Κομνηνού.