Βραβεύτηκαν Φιάσκα, Βακάλη, Ζερβού και Αράπογλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η εκδήλωση «Άρωμα Γυναίκας… σήμερα!», που οργάνωσαν με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου.


Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση και βράβευση γυναικών του τόπου μας που διακρίθηκαν στον τομέα τους, παραδοσιακούς χορούς από τη νεοσύστατη ομάδα χορού του ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «efapax».
Ειδικότερα, με στόχο να αναδειχθούν φωτεινά πρότυπα γυναικών του τόπου μας που διακρίθηκαν στον τομέα που δραστηριοποιούνται τιμήθηκαν: H Όλγα Φιάσκα Ολυμπιονίκης, η Μαρία Ζερβού επί 22 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, η Χρύσα Βακάλη, Διοικήτρια της Τροχαίας Μυτιλήνης και η Μυρσίνη Αράπογλου του ψητοπωλείου Πολύτεκνος ως εργαζόμενη και μάνα 10 παιδιών.


Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού, της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, δεν ασχολείται με τις γυναίκες μόνο επετειακά. Εδώ και 4 χρόνια με δομές και πολυποίκιλες δράσεις έδωσε βάση στα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο νησί μας. Δεν φιλοδοξούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά να βοηθήσουμε συστηματικά, έμπρακτα και ουσιαστικά. Φέτος ανατρέπουμε τα δικά μας καθιερωμένα για τη μέρα αυτή και βλέπουμε ποια είναι τα συστατικά που οδηγούν γυναίκες του τόπου μας να τα καταφέρνουν και να διακρίνονται στον τομέα τους. Φέτος «διαβάζουμε» αλλιώς την πραγματικότητα του τόπου μας. Βλέπουμε την φωτεινή πλευρά του φεγγαριού, που οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν διαχρονικά και ιστορικά. Οι γυναίκες που έχουν δράση, έχουν θέση και κοινωνικό λόγο.

Η Λέσβος διαθέτει γυναίκες με πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία, σύμβολα αξιοπρέπειας, που αγωνίζονται συνέχεια και έχουν τη δυνατότητα, το πείσμα και τη δύναμη να μην το βάζουν κάτω. Γυναίκες που διακρίθηκαν και αντιπροσωπεύουν όλα τα παραπάνω βραβεύουμε σήμερα με ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στις κυρίες που τιμούμε σήμερα για το φωτεινό παράδειγμά τους που δημιουργεί ελπίδα για τον τόπο μας», είπε η Αντιδήμαρχος που απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις μαζί με τους Αντιδημάρχους Κώστα Αστυρακάκη και Αθηνά Ιωσηφέλλη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρο Στεργίου.