Ξεχωριστός ο εορτασμός της 106ης επετείου απελευθέρωσης

335
photo: giorgos papadopoulos

Με μηνύματα Παυλόπουλου προς την Τουρκία και εντυπωσιακή επίδειξη από F 16

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκαν χθες οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Προκυμαία Μυτιλήνης για να παρακολουθήσει την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχε Τιμητικό Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς.

photo: giorgos papadopoulos

Η χθεσινή επέτειος ήταν ξεχωριστή αφού για πρώτη φορά εντάχθηκε το νησί μας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με την επίδειξη του αεροσκάφους F 16. Οι εντυπωσιακοί και επιδέξιοι ελιγμοί του 37χρονου πιλότου, επισμηναγού, Γεωργίου Παπαδάκη προκάλεσαν δέος και συγκίνηση στους πολίτες, που απόλαυσαν αυτό το μοναδικό θέαμα. Μετά το τέλος της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη απέναντι από την εξέδρα επισήμων και χαιρέτησε το προσωπικό του Λιμενικού που βρισκόταν στα σκάφη του Σώματος, καθώς και τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος έστειλε σαφή μηνύματα στην γείτονα χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι έδαφος και σύνορα της Ελλάδας, είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα και το έδαφος και την κυριαρχία μας. Κυριαρχία βάσει της οποίας μπορούμε να ασκήσουμε πλήρως, το δικαίωμα να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη όταν και με όποιο θεσμικό τρόπο κρίνουμε εμείς, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο».