Ξεκινούν οι προσλήψεις μονίμων

779

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 8.845 μόνιμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Δήμων, εκ των οποίων οι 36 αφορούν στον Δήμο Λέσβου και 20 στην ΔΕΥΑΛ. Η πρώτη απόφαση που υπεγράφη από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αφορά σε 559 θέσεις που θα καλυφθούν από προστατευόμενα πρόσωπα, ειδικών κατηγοριών. Η προκήρυξη θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες μέρες από τον ΟΑΕΔ και προβλέπει 8 θέσεις για τα νησιά μας. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών για τις υπόλοιπες θέσεις καθυστερεί σημαντικά, ενώ οι συμβάσεις των παρατασιούχων λήγουν στις 31 Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι μετά από την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στους συμβασιούχους υπαλλήλους των Υπηρεσιών Καθαριότητας όλης της χώρας την περασμένη άνοιξη, όταν εκδόθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει ήταν παράτυπες και έπρεπε να ακυρωθούν, όλοι οι Δήμοι κλήθηκαν να λάβουν νέες αποφάσεις, αφενός για να μην μείνουν χωρίς προσωπικό και αφετέρου για να μην βρεθούν στο δρόμο οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούσαν μέχρι τότε. Πράγματι, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, αντιμετωπίστηκε προσωρινά με την υπογραφή νέων συμβάσεων, ενώ την ίδια ώρα το Υπουργείο εξήγγειλε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η προκήρυξη θα έβγαινε στον αέρα πριν από το τέλος του 2017, ώστε να υπήρχε ο χρόνος για την ανάρτηση των προσωρινών και κατόπιν των οριστικών αποτελεσμάτων πριν από το τέλος Μαρτίου, που λήγουν οι συμβάσεις των παρατασιούχων. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό, ενώ ήδη έχει περάσει και το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου χωρίς καμία νεότερη εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι Δήμοι θα μείνουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό στην Καθαριότητα την ερχόμενη άνοιξη και μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι, μόνιμοι υπάλληλοι.

 

Η κατανομή

 

Για την ώρα, πιο μπροστά φαίνεται να βρίσκεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις 559 θέσεις, υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κατανομή, όπως αυτή υπογράφεται από την Υπουργό, στα νησιά μας θα καλυφθούν από προστατευόμενα πρόσωπα οι εξής θέσεις:

ΛΕΣΒΟΣ

– 1 θέση ΔΕ οδηγού απορριμματοφόρου (κατηγορία τριτέκνων)

– 1 θέση ΥΕ εργάτη καθαριότητας (έμμεση ΑΜΕΑ)

– 1 θέση ΥΕ εργάτη καθαριότητας (κατηγορία τριτέκνων)

ΛΗΜΝΟΣ

– 1 θέση ΔΕ υδραυλικού (ΑΜΕΑ)

– 1 θέση ΔΕ οδηγού αυτοκινήτου (κατηγορία τριτέκνων)

– 1 θέση ΥΕ εργάτη καθαριότητας (κατηγορία τριτέκνων)

ΣΑΜΟΣ

-1 θέση ΔΕ  Μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου (ΑΜΕΑ)

– 1 θέση ΥΕ εργάτη καθαριότητας (κατηγορία τριτέκνων)

Οι 8.845 θέσεις χωρίζονται σε 8.045 κενές οργανικές των Δήμων και 800 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Στις παραπάνω αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται οι 36 θέσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος Λέσβου και αφορούν σε 27 εργάτες, 8 οδηγούς και έναν χειριστή που θα απασχοληθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΥΑΛ, πρόκειται να προσληφθούν ένας ΠΕ Μηχανολόγος – μηχανικός, ένας ΠΕ Οικονομολόγος, ένας ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός, 3 ΥΕ Εργάτες, 2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες, 2 ΔΕ Υδραυλικοί, ένας ΠΕ Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, ένας ΠΕ Χημικός – Μηχανικός, ένας ΤΕ Οικονομικών, ένας ΤΕ Πολιτικός Μηχανικός, ένας ΤΕ Μηχανολόγος μηχανικός, ένας ΤΕ Τεχνολόγος Περιβάλλοντος, 2 ΔΕ Οδηγοί αυτοκινήτων, ένας ΔΕ Καταμετρητής και ένας ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων.