Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου φιλοξενεί στο θεατράκι του στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου, το έργο «Lebensraum – Ζωτικός Χώρος» του Θανάση Τριαρίδη.

Η πολυσυζητημένη εφιαλτική κωμωδία, το έργο-πρόκληση LEBENSRAUM (ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ) του Θανάση Τριαρίδη, αφού παρουσιάστηκε με επιτυχία για τέσσερις μήνες στη θεατρική σκηνή του Faust στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την πορεία του, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα, στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του.  Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν οι θεατές να παραμείνουν “θεατές”;

«Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η Πηγή Δημητρακοπούλου έχει τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.

Η παράσταση θα δοθεί στο θεατράκι του Δήμου Λέσβου, (στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Οικονόμου Τάξη, κάτω από το 6ο νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, στη Χρυσομαλλούσα).

Θα δοθούν συνολικά οι εξής παραστάσεις:

-Το Σάββατο 17 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 20.30

-Την Κυριακή 18 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 18.30

-Την Κυριακή 18 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 20.30.

Μετά το τέλος της παράστασης του Σαββάτου 17 Μαρτίου θα επακολουθήσει ανοιχτή ζωντανή συζήτηση των συντελεστών (Πηγή Δημητρακοπούλου, Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης) και του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη – μέσω skype – με το κοινό της παράστασης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

-Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

-Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

-Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης

-Σκηνικά: Κώστας Παππάς

-Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

-Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός

-Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης

Πληροφορίες παράστασης:

Διάρκεια: 75 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 € , Φοιτητικό 10 €, ΑΜΕΑ-άνεργοι-σύλλογοι 8 €

Κρατήσεις: Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας στο θεατράκι που θα δοθεί η παράσταση μπορείτε να κάνετε κρατήσεις τηλεφωνικά στο 6976601192.

Διευκρινίζεται ότι μετά την έναρξη των παραστάσεων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό.