19 νέες θέσεις στο Δήμο

Δεκαεννέα νέες θέσεις ανοίγουν στο Δήμο Λέσβου για απασχόληση κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και έκτακτες ανάγκες.

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί απόψε το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε το θέμα έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη και θα το εισηγηθεί ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος θα περιμένει την τυπική έγκριση, όπως ισχύει για όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και θα προχωρήσει αμέσως μετά στις προκηρύξεις. Συνήθως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου εγκρίνει μέσα σε διάστημα 10 ημερών το πολύ τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα που σημαίνει πως καθώς από σήμερα μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δήμος θα προχωρήσει στις προκηρύξεις μετά το Πάσχα.

Όπως έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου” από το φύλλο τους την Παρασκευή, ο Δήμος κινεί τις διαδικασίες για την πρόσληψη υπαλλήλων με δίμηνες, τρίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα άρδευσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στην πολιτική προστασία και στην φύλαξη των παραλιών. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες υπέβαλλαν τα αιτήματά τους για τις παραπάνω θέσεις και η Δημοτική Αρχή κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει στην πρόσληψη 19 συνολικά εργαζομένων.

 

Οι θέσεις

 

Οι θέσεις αυτές αφορούν:

12 Υδρονομείς (με 5μηνες συμβάσεις) που θα απασχοληθούν στο Ίππειος (1 θέση), στην Ερεσό (1 θέση), στην Θερμή (1 θέση), στην Καλλονή (1 θέση), Ανεμότια (1 θέση), Παράκοιλα (2 θέσεις), Φίλια (1 θέση), Κάπη (1 θέση), Πλωμάρι (1 θέση), Βασιλικά (1 θέση) και Σκαλοχώρι (1 θέση)

7 ναυαγοσώστες (με τρίμηνες συμβάσεις).

Επίσης αναμένονται αποφάσεις και για πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες ωστόσο θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά το Πάσχα.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσλάβει τουλάχιστον 3 ναυαγοσώστες για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, στις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες στα Τσαμάκια, τα Βατερά και τον Άγιο Ισίδωρο. Απαιτείται όμως η σύναψη σύμβασης με τουλάχιστον δύο ακόμη υπαλλήλους που θα καλύπτουν τις άδειες και τα ρεπό των τριών, στις τουριστικές περιοχές του νησιού, ενώ η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβλέψει δύο ακόμη θέσεις για ανάγκες που πιθανώς να προκύψουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Νίκο Καρασάββα, στόχος του Δήμου είναι οι συμβασιούχοι να έχουν πιάσει δουλειά από τον Ιούνιο και εκτιμάται πως από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου μέχρι και το τέλος Μαΐου ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για τη διαδικασία της προκήρυξης, της υποβολής αιτήσεων, της επιλογής του προσωπικού και της τοποθέτησης.