Από το νέο έτος η προκήρυξη για το Βοήθεια στο Σπίτι

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τις 3.000  μόνιμες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, μετά την εξαγγελία που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όσους ήδη εργάζονται. Προς τούτο θα γίνει η νέα προκήρυξη για την κάλυψη 3.000 θέσεων εργασίας και θα δοθεί δυνατότητα και στους ήδη απασχολουμένους με σύμβαση να υποβάλουν αιτήσεις, έχοντας το πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας.

Το θέμα αυτό απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα τη συνάντηση που είχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου θα προσληφθούν 3.000 υπάλληλοι στους δήμους όλης της χώρας.

Το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ και του υπουργείου έχει ως εξής:

Αυτό το διάστημα που διανύουμε αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των θέσεων που θα διατεθούν για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Εντός του Νοεμβρίου θα σταλεί στο ΑΣΕΠ το επίσημο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση της προκήρυξης.

Η πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου είναι η έκδοση της προκήρυξης να γίνει το συντομότερο δυνατό, δηλαδή στις αρχές του νέου έτους, ενώ η πριμοδότηση των ήδη υπηρετούντων θα γίνει μέσα από την εμπειρία που τους δίνει το προβάδισμα στην προκήρυξη.