Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Δυναμικό παρόν ο Α.Σ. Μυτιλήνης

Δυναμικό παρόν δίνει και φέτος στις μεγάλες διοργανώσεις ο Α.Σ. Μυτιλήνης στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.  Τον Οκτώβριο συμμετείχε στο Προκριματικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων με τους: Αντωνίου – Ευσταθιάδη Οδυσσέα, Γιαννάκη Μιχάλη, Ελευθερίου Γεώργιο, Ζούρο-Καρδάτο Κωνσταντίνο, Κουλαγίνη Κατερίνα, Κυριακίδη Γρηγορηλία, Σεντά Θεόδωρο, Σουβατζόγλου Εμμανουήλ και Τρικούκη Εμμανουέλα, και έπειτα από πολλούς και δύσκολους αγώνες 5 αθλητές κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα οι Γιαννάκης Μιχάλης, Ελευθερίου Γεώργιος,  Ζούρος-Καρδάτος Κωνσταντίνος, Κυριακίδη Γρηγορηλία και Σεντάς Θεόδωρος.  Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε κατηγορία υπήρχαν τουλάχιστον 30 αθλητές εκ των οποίων μόνο οι 8 θα παίρνανε  το εισιτήριο για την τελική φάση και  το γεγονός ότι 5 από τους 9 αθλητές πήραν την πρόκριση δείχνει το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας. Δύο εβδομάδες μετά με τους 5 αθλητές που προκρίθηκαν ο προπονητής του Συλλόγου μετέβη στην Χαλκίδα για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Το επίπεδο, αν και ιδιαίτερα υψηλό φάνηκε  ότι ήταν στις δυνατότητες των αθλητών της ομάδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν τον σεβασμό όλων.

Αναλυτικότερα ο Γιαννάκης Μιχάλης κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο και πήρε την 3η θέση σε όλη την Ελλάδα, η Κυριακίδη Γρηγορηλία ήταν στην 5η θέση σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι  Ελευθερίου Γεώργιος,  Ζούρος-Καρδάτος Κωνσταντίνος και Σεντάς Θεόδωρος χάνοντας τον αγώνα τους που κρίθηκε στις λεπτομέρειες δεν κατάφεραν να πλασαριστούν σε κάποια καλύτερη θέση. Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα  η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης συμμετείχε με τους ΒΑΡΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, ΚΑΡΙΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΣΔΑΓΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΚΙΝΔΕΡΛΗ ΝΙΚΟΛΑ, ΚΟΝΤΟΝΙΚΑ ΑΝΔΡΕΑ, ΜΠΟΓΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟ, ΠΕΝΤΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟ και ΤΣΙΓΡΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ στο 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Ταεκβοντό Kim & Liu στην Αθήνα, έτσι ώστε να πάρουν το βάπτισμα του πυρός οι μικροί αθλητές της ομάδας για τους οποίους ήταν η πρώτη επαφή με τους αγώνες.

Η παρουσία των παιδιών άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον. Πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και βοηθά στην διάδοση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες, προάγοντας πάνω από όλα το ευ αγωνίζεσθαι. Ταυτόχρονα με τους μικρούς αθλητές η ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ και ο ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ μετέβησαν στην ΚΡΟΑΤΙΑ για να μετέχουν στο Διεθνές Ανοικτό Πρωτάθλημα Κροατίας G1 στο οποίο κλίθηκαν να συναγωνιστούν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, κάποιοι από τους οποίους ήταν και στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Ας σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο Πρωτάθλημα γι’ αυτούς εν όψει  της προετοιμασίας τους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τα συμπεράσματα που βγάλανε από τους αγώνες τους ήταν πολύ θετικά.