Επιστρέφει το Θεατρικό Φεστιβάλ της Μυτιλήνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΠΟ 9 – 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

-Μεγάλα ονόματα πρωταγωνιστών φέρνουν οι “Όψεις Πολιτισμού” σε 11 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο

Οι “Όψεις Πολιτισμού” οργανώνουν για δεύτερη χρονιά στη Μυτιλήνη “Θεατρικό Φεστιβάλ” παρουσιάζοντας στο κοινό αξιόλογες παραστάσεις με μεγάλα ονόματα πρωταγωνιστών στην καρδιά του χειμώνα. Η Άννα Βαγενά, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Ζέτα Δούκα, η Γιουλίκα Σκαφιδά (γνωστή από το “Νησί”) είναι μερικά από τα ονόματα ερμηνευτών,  που θα παρελάσουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Για το 2017 το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 9 – 27 Ιανουαρίου.

«Η ιδέα για ένα καινούργιο θεατρικό φεστιβάλ στην Μυτιλήνη εκεί στις αρχές  του 2017 είναι αλήθεια ότι μας εξιτάρει. Τούτο το νησί έτσι κι έτσι πάντα μας δημιουργούσε μια θετική αύρα που μετασχηματίζονταν σε άνεμο δημιουργίας, χειμώνα, καλοκαίρι. Έτσι μετά το περσινό θεατρικό φεστιβάλ – που σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία και αγκαλιάστηκε θερμά από θεατές, φορείς κτλ. -επανερχόμαστε με μια καινούργια πρόταση πολιτιστικής θεατρικής παρέμβασης. Εκτιμώντας και ευελπιστώντας συγχρόνως ότι θα τύχει της ίδιας αποδοχής. Μια και το καλλιτεχνικό διαμέτρημα των παραστάσεων ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα υψηλό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

theatro-anafora-ston-gkreko

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

11-12 Ιανουαρίου “LA COCINIERA” του Eduardo Machado, Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ. Συμμετέχουν ακόμη οι: Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροειδάκη, Παύλος Παυλίδης

-13 Ιανουαρίου FAITH της Kate Robin

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης  Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης

-14-15 Ιανουαρίου ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ του Νίκου Καζαντζάκη

Πρωταγωνιστεί: Τάκης Χρυσικάκος, Κρητική λύρα – Τραγούδι: Γεωργία Νταγάκη
Κλασική κιθάρα: Χρυσόστομος Καραντωνίου

16-17 Ιανουαρίου ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΑ του Τιερί Ζανσέν, Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα. Πρωταγωνιστούν: Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Κωνσταντάκη,
Δανάη Μπάρκα

18-19 Ιανουαρίου ΛΩΞΑΝΤΡΑ της Μαρία Ιορδανίδου, Σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή Άννα Βαγενά. Πρωταγωνιστεί η Άννα Βαγενά

-20 Ιανουαρίου ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣτου  Μίλος Νίκολιτς

Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου,  Ερνέστος Βουτσίνος,  Έφη Καραγιάννη,  Αβραάμ Παπαδόπουλος

-22 Ιανουαρίου  “ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΥΑ” του Αντώνη Μποσκοΐτη

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης

Παίζουν: Εύα Κουμαριανού – Αντώνης Μποσκοΐτης

24 Ιανουαρίου ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ του Θωμά Ψύρρα, Θεατρική Διασκευή Δ. Αβδελιώδης. Με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη

-25 Ιανουαρίου ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ του Άρη Αλεξάνδρου, Σκηνοθέτης: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου. Παίζει: Φώτης Μακρής

26 Ιανουαρίου ΝΙΝΑ2 της Κάτιας Σπερελάκη, Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύει η Κάτια Σπερελάκη

-27 Ιανουαρίου “ΟΙΔΙΝΟΥΣ” του Θανάση Τριαρίδη, Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευτυχία Γιακουμή.

Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν οι παιδικές παραστάσεις “ΜΑΓΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” σε κείμενο Άκυ Μητσούλη, σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα και πρωταγωνιστές τους Μάριο Κωνσταντίνου, Χρήστο Γκουτσίδη και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ” σε κείμενο-σκηνοθεσία  Γιάννη Καλατζόπουλου και μουσική Δημήτρη Λέκκα, με τους Χρήστο Γκουτσίδη, Δημήτρη Δάγκαλς, Ελένη Χρυσομάλλη, Ανδρομάχη Βουτσά, Βαλάντη Γαργάνη και Χριστόφορο Χριστοφορίδη (φιλική συμμετοχή).

theatro-1-loxantra

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

 

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ ”Κατερίνα Γώγου – Για την αποκατάσταση του μαύρου”, σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη.

-Ομιλία του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη σχετικά με την

παράσταση “ΟΙΔΙΝΟΥΣ”

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων)

Προπώληση: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Τηλ. 22510-37394

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310-257218, 6974655664.