Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Ετοιμάζονται για τα νέα προγράμματα ανέργων

Σύντομα πρόκειται ο ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, να παρουσιάσει τα επιδοτούμενα προγράμματα του Οργανισμού για νέους από 18 έως 29 ετών μέσω των οποίων θα καλυφθούν 10.000 θέσεις πανελλαδικά στον ιδιωτικό τομέα, σε πρώτη φάση, για πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα γίνει νέα προκήρυξη για άλλες 5.000 θέσεις, οι οποίες θα καλύπτουν τη Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

Ένα δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ολοκληρωμένη παρέμβαση για νέους 18 – 29 ετών θα καλύψει τους αποφοίτους Γυμνασίου ή Λυκείου και στοχεύει στην απορρόφηση 4.500 ανέργων. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα για την απασχόληση και την κατάρτιση για ανέργους. Για τις θέσεις εργασίας τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν δεν απαιτείται κάποιο πτυχίο.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12μηνη για την απασχόληση του ανέργου και άλλοι 6 μήνες κατάρτιση, ώστε στον άνεργο να χορηγείται πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Ένα άλλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη νεανική επιχειρηματικότητα απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι θα υποβάλλουν στον Οργανισμό την επιχειρηματική τους ιδέα και θα στηριχθούν οικονομικά για να την υλοποιήσουν.

Επίσης αναμένεται να τρέξουν νέα επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους, οι οποίοι θα μπορούν να επιδοτηθούν για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Προηγούμενο άρθροΗ σωστή διαχείριση των ψαρότοπων
Επόμενο άρθροΦωτοσχόλιο