Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

“Κουμκουάτ- Εκεί όπου ρίζωσε η αγάπη”

Το  νέο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή  “Κουμκουάτ – Εκεί όπου ρίζωσε η αγάπη” παρουσιάζουν το βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ και οι εκδόσεις “Ψυχογιός” σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο καφέ “Πανελλήνιον” στην Προκυμαία. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 1902. Η Βασιλική γεννιέται στο πατρικό της σπίτι στην Άρτα. Κι εκεί ξεκινάει η αφήγηση του οδοιπορικού της, με φόντο τη μετάβαση από την τουρκική κυριαρχία στην ανεξαρτησία και την άνθηση του τόπου. Η ακμή, ο πόλεμος, η Κατοχή, η Απελευθέρωση, μια ολόκληρη ζωή καθορισμένη από τη μοίρα και τα παιχνίδια της, από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, αλλά και από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο διάβα του χρόνου• η ωραία Ελένη και ο Χαρίλαος, που άργησε να έρθει, η Παρέσα η Σμυρνιά και η Αργυρώ η κοκέτα, τα αγόρια της και η μικρή της Θεοδώρα µε το λάθος όνομα, ο Βασιλάκης, το παραπαίδι, και τόσοι άλλοι που δένουν τη ζωή τους με τη δική της.

Και όλα αυτά µε τον θρύλο της Αγίας Θεοδώρας να συντροφεύει και να παρηγορεί τη Βασιλική, και τη σκιά του αγαπημένου της δέντρου κουμκουάτ να συνδέεται άρρηκτα µε τις μνήμες της και να γίνεται ο πιο κρυφός εξομολογητής της.